Kézilabda

2023.04.01. 20:35

Bajnok a Mizse KC férfi együttese

Szombaton révbe ért a Mizse KC férfi együttese, ugyanis az NB II.-ben címvédőnek számító lajosmizseiek bebiztosították újabb bajnoki elsőségüket.

Nyitray András

Avar György és csapata idén is veretlenül lehet bajnok

Fotó: Bús Csaba

Avar György együttese az Üllő vendégeként lépett pályára, tette ezt abban a tudatban, hogyha a két dobogós riválisa botlik, akkor még csak nyernie sem kell az újabb aranyért. A Csepel végül már kora délután elvérzett a Dabas U23 otthonában, majd nem sokkal ezután a Kecskeméti TE U23 kaparta ki gesztenyét a nagy vármegyei riválisnak, hiszen a fiatalok 32–28-ra múlták felül a Dunaharaszti MTK-t. A Lajosmizsének ezek után már a vereség is belefért volna akár, de ahogy tavaly, úgy idén sem kapott ki eddig a Mizse KC, Üllőn is 33–28-ra nyert. 

Az éllovasnak ezzel 33 pontja van öt körrel a vége előtt (16 győzelem és egy döntetlen a mérlegük), s mivel a 20 pontos Csepel maximum tíz pontot szerezhet még, nem érhetik be a lajosmizseieket. A Mizse KC ezzel megvédte címét, ezáltal jogot szerzett arra, hogy akár az NB I./B-s tagságért is pályázhasson még. 

A csoport harmadik Bács-Kiskun vármegyei résztvevője, a Kiskunmajsa a Szigetszentmiklós U23 ellen nyert 32–12-re otthon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában