Eb-selejtező

2023.03.27. 22:45

Simán verte Bulgáriát a magyar válogatott

Hétfő este a Puskás Arénában Bulgária ellen kezdte meg szereplését a 2024-es Eb-selejtezőkben a magyar labdarúgó válogatott. Marco Rossi csapata esélyeshez méltóan, gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte a találkozót.

Nyitray András

Szoboszlai Dominik parádés gólt rúgott

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar kapitány az észtek ellen 1–0-re megnyert felkészülési mérkőzéshez képest keveset változtatott csapatán, meglepetések nem voltak, míg a bolgár együttes meglehetősen fiatal és rutintalan tizeneggyel lépett pályára. Ez meg is látszott, a magyar csapat gyakorlatilag azonnal kezébe vette az irányítást, aminek gyorsan meglett az eredménye. A 7. percben Szoboszlai tört be balról egy kis szöglet után, lapos beadása után Sallai lőtt, ez a próbálkozás még kijött ugyan a kapusról, de véfül Vécsei közelről bepofozta a labdát (1–0).

 A gyors gól nyugtatólag hatott, kényelmesen játszottak a hazai játékosok, de koncentráltan. A 26. percben jött a második gól, Szoboszlai állt oda egy szabadrúgás mögé, majd a válogatott csapatkapitánya jó 22 méterről védhetetlenül lőtt a bal felsőbe, Naumov kapus csak belekapni tudott a labdába (2–0). A bolgár válogatott kicsit sem tudta megnehezíteni a magyar játékosok dolgát, a 39. percben el is dőlt a meccs, egy szép támadás végén egy védőről pattant végül a labda Ádám Martin elé, aki ballal a jobb alsóba belsőzött (3–0).

Fordulás után még kevesebb ellenállást tanúsítottak a vendégek, noha hármat is cserélt a szünetben Mladen Krsztajics. Sallai Roland kis túlzással egymaga mesterhármast lőhetett volna az első negyedórában, de egyszerűen semmi sem akart összejönni a Freiburg támadójának. Az 59. percben újoncot is avatott Marco Rossi, a korábbi paksi gólkirályt a tolnaiak jelenlegi gólvágója, Varga Barnabás váltotta. 

Érezhetően mindkét csapat tudta, hogy ez a mérkőzés eldőlt, így az idő előrehaladtával csak az maradt a kérdés, vajon mekkora különbséggel zárul a találkozó. Nos, újabb gól már nem született, mivel Nego lövését az utolsó percben kivágta egy védő a gólvonalról, de a magyar válogatott kényelmesen hozta első Eb-selejtezőjét, így nyugodtan készülhet a júniusi folytatásra. Akkor idegenben Montenegró, majd hazai pályán Litvánia lesz az ellenfél.

Magyarország–Bulgária 3–0 (3–0)

Puskás Aréna, 65 000 néző. Vezette: Meler (török)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego 86.), Vécsei (Kalmár 86.), Nagy Á. (Kleinheisler 73.), Kerkez – Szoboszlai, Sallai (Csoboth 73.) – Ádám (Varga B. 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bulgária: Naumov – Sztojanov, Galabov, Antov, Markov (Petrov 46.) – Petkov, Grujev (Sopov 85.), Karabeljov (Krasztev 46.), Ilijev – Delev (Ruszev 46.), Deszpodov (Kirilov 57.). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics

Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.)

A csoport másik mérkőzésén: Montenegró–Szerbia 0–2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában