Labdarúgás

2023.03.19. 20:28

Pontot mentettek Dunaújvárosban a fiatalok

Vasárnap az NB III. Közép csoport 26. fordulóját rendezték már. A Kecskeméti TE II. ezúttal a Duna­újváros vendége volt, ami a kiesés elleni harc szempontjából rendkívül fontos csata volt a lila-fehéreknek.

Nyitray András

Bodor Zoltán (fehérben) és a KTE II. a hajráig harcolt

Fotó: Nyitray András

A Dunaújváros ugyan ősszel még a feljutásra pályázott, ám télen alaposan megváltoztak a klub gazdasági lehetőségei, így a szakmai stáb mellett gyakorlatilag a teljes játékoskeret átalakult, saját nevelésű fiatalok alkotják a gárdát. Nem meglepő ezek után, hogy tavasszal egyetlen pontot sem szerzett a vendéglátó, így hiába álltak az ötödik helyen a játéknap előtt, a 16. pozícióból induló kecskemétieknek reális esélye volt a győzelemre.

Visszajátszókkal nem nagyon számíthatott ezúttal Virágh Ferenc, csupán Gréczi Márton lépett pályára túlkorosként a tartalékok között, így tényleg nagyon fiatal csapatok találkoztak. 

Nem kellett sokat várni az első gólra, ugyanis a vendégek már a 11. percben bevették a dunaújvárosi kaput, Győri Benjámin volt eredményes (0–1). Az előnyt a félidőig sikerült is megtartania a kecskeméti fiataloknak, fordulás után azonban egyenlített a hazai gárda, Székely Benedek talált be alig hat perc elteltével (1–1). A hajráig kiegyenlített játékban gyűrték egymást a csapatok, a kaput senkinek sem sikerült bevennie. A 81. percben aztán Tóth Ákosnak már igen, így úgy tűnt, a Duna­újváros örülhet a végén. Volt azonban még egy csattanó, a 93. percben a csereként beálló Kovács Ádám tudta megmenteni az egyik pontot. 

Dunaújváros– Kecskeméti TE II. 2–2 (0–1)
Dunaújváros. Vezette: Molnár Réka (Sáfárik Patrik, Bencze András). 
Dunaújváros: Molnár L. – Németh K., Leidl, Stampfel, Székely (Vajda R., 93.), Marlen (Gál, 75.), Szepessy, Hegedűs K., Perjési, Ferenczy, Tóth Á. (Kilin, 82.). Vezetőedző: Dobos Barna. 
KTE II.: Cseh – Szamosi (Lovas Zs., 83.), Hatvani, Bellák (Kovács Á., 63.), Győri B., Bodor Z. (Horváth M., 83.), Győri Á., Barkóczi, Szalai Sz., Györgye, Gréczi M. (Major E., 74.). Vezetőedző: Virágh Ferenc. 
Gól: Székely (51.), Tóth Á. (81.), ill. Győri B. (11.), Kovács Á. (93.). 

A KTE II. a Honvéd II.-t fogadja legközelebb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában