Futsal

2023.03.22. 20:40

Pontot hozott a Hajdúságból a ScoreGoal Kecskemét

A férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának az első két köre után a 2. helyen álló MVFC Berettyóújfalu vendége volt a képzeletbeli dobogó harmadik helyét elfoglaló ScoreGoal Kecskemét Futsal. A találkozó óriási csatát hozott és döntetlenre végződött.

Vincze Miklós

Tapogatózva kezdtek a csapatok, majd a 2. percben a hazai Matheus került helyzetbe, lövése azonban célt tévesztett. Nem sokkal később a kecskeméti Maico előtt adódott lehetőség, ám a védők blokkolni tudtak az ígéretes próbálkozást követően. Ezután csendesen csordogált a medrében a találkozó, nem mertek teljes erőből egymásnak esni a felek. A 7. percben ismét Matheus villant, de ezúttal sem volt pontos a befejezése. A félidő derekán tetszetős háromszögelés után Takács lőhetett, ám Rigónak nem kellett izgulnia, elkerülte a kapuját a lövés. Az ScoreGoal Kecskemét is szép akciót vezetett, a végén Biró tüzelt a bal kapufa mellé. Felpörögtek az események, az MVFC rutinos spílerének, Ráblnek két lövését is Rigónak kellett védenie. Dávid Richárdnak lépett aztán oda Rábl, a hírös városiak válogatott játékosát ápolni kellett. Ez sem fogta meg a Scoregoalt. 

A 16. percben Ristic szerzett labdát rögtön a beállása után, és magabiztosan értékesítette is az adódó lehetőséget, 0–1. 

Középkezdést követően a túloldalon Matheus kapufáig jutott. Öt csapatfault állt már a Kecskemét neve mellett, időt kért Trencsényi János, a Berettyóújfalu trénere, hogy felpörgesse tanítványait a félidő hajrájára. A kitámadó házigazdát kontrákból igyekezett meglepni az SG Kecskemét, de több gól nem esett, így 0–1 állt a táblán az első húsz percet követően.

Darko Ristic
Képünk egy korábbi meccsen készült
Fotós: Bús Csaba

Fordulás után Maico sarokkal húzta kapura a labdát, de Sándor lábbal védeni tudott. A 23. percben Ristic a bal szélről lőtt, az ezt követő szögletből pedig Hadnagy kapásból kísérletezett, ám az MVFC kapusa mind a két alkalommal résen volt. A másik térfélen Matheus és Rábl járt közel az egyenlítéshez, de először Rigó, majd a kapufa segítette ki a kék oroszlánokat. Dávid Richárd csent labdát a Berettyó kapujának előterében, önzetlenül tette vissza Pálnak, de így a védők már visszaértek, és nem sikerült növelni a kecskeméti előnyt. A 31. percben Matheus cselezte be magát a kapu elé, és egalizált higgadtan, 1–1. Szabadrúgáshoz jutott a Kecskemét, Mánya életerős lökete azonban középre tartott, így védeni tudta Sándor. Szabálytalan csere miatt Öreglaki került kiállításra, így egy emberrel kevesebb állt rendelkezésére Soltész Leventének a hátralévő öt percre. Az öt csapatfault újra kigyűlt a Kecskemétnek, így óvatosnak kellett lenniük, hogy elkerüljék a tízméterest. Ristic lövésébe vetődtek bele a hazai védők. 2 perc 47 másodperc volt még hátra, az MVFC időt kért, utána pedig a szögletből felpördülő labda majdnem a kecskeméti kapuba jutott. Matheus lövését Rigó védte nagy bravúrral. A 39. percben tízmétereshez jutott a Berettyóújfalu, de Iszák elizgulta, és mellé durrantott. 

A másik térfélen Pál löketét Sándor tolta ki. Utána viszont megint faultot láttak a bírók a Kecskemétnél, újabb tízméteres jöhetett. 

Nagy Imre állt a labda mögé, és ugyanúgy elhibázta, mint Iszák. A legvégén még mindkét oldalon voltak lehetőségek, újabb gól viszont nem esett, így igazságosnak mondható döntetlen született.

– Szándékosan adtuk át a területet, a kezdeményezést a hazai csapatnak, hogy megnyíljanak a területek mögöttük – értékelt Soltész Levente, a kecskemétiek vezetőedzője. – Ez a számításunk az első félidőben bejött, vezetéssel tudtunk szünetre menni. A második felvonásban úgy érzem felborult kissé a pálya, és egy egyéni villanásból tudott egalizálni a Berettyóújfalu. Utána már nem igazán tudtunk ritmust váltani, egyik csapat sem vállalta fel az öt a négy elleni taktikát, így igazságosnak mondható döntetlen született.

MVFC Berettyóújfalu–ScoreGoal Kecskemét Futsal 1–1 (0–1)

Berettyóújfalu, vezette: Czene-Joó Ádám, Muhari Gergő, Wittner József.

MVFC Berettyóújfalu: Sándor – Izsák, Rábl, Szabó P., Da Silva. Csere: Mezei – Duró. Korcsmáros, Erdei, Nagy I., Gál, Tifán, Nagy D., Takács. Vezetőedző: Trencsényi János.

ScoreGoal Kecskemét: Rigó – Bencsik, Dávid, Pál, Maico. Csere: Nyerges – Barcsay, Biró, Ristic, Öreglaki, Hajnal, Mánya, Hadnagy. Vezetőedző: Soltász Levente.

Gól: Da Silva a 31., illetve Ristic a 16. percben.

Sárga lap: Nagy. D. 28., illetve Biró 17., Rigó 38., Soltész 39.,

Kiállítva: Öreglaki a 35. percben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában