Labdarúgás

2023.03.26. 13:15

Nagy esélyt szalasztott el az U19-es válogatott

Szombat este második mérkőzését játszotta már az angliai rendezésű Eb-elitkörben a magyar U19-es válogatott, a házigazdák elleni vereség után (0-1) a törökökkel csapott össze. Bár Szélesi Zoltán csapata közel volt a győzelemhez, végül be kellett érnie a döntetlennel. A Kecskeméti TE fiatal védője, Polyák Kristóf csereként szállt be, ahogy a Tiszakécskei LC futballistája, Vajda Botond is.

Nyitray András

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első tíz perc ismerkedése után a magyar akarat érvényesült a pályán, a török kapusnak több ígéretes lövést is hárítania kellett. A második félidőben fokozódott a nyomás, kapufáig is sikerült eljutni, majd a jeget a csereként beálló Jurek törte meg a 73. percben. Megvolt a meccslabda is a gólszerző előtt, de ezt nem sikerült értékesíteni, amiért nagy árat fizetett az együttes, hiszen Törökország öt perccel a vége előtt egyenlített, így 1–1 lett a végeredmény. A kecskeméti Polyák Kristóf a 60. percben állt be, a tiszakécskei Vajda Botond a 87. percben kapott lehetőséget.

Nagy sanszot hagyott ezzel kihasználatlanul az U19-es válogatott, hiszen Izland 1–0-ra megverte Angliát, így egy győzelemmel saját kezébe vehette volna sorsát. Az északiak ellen így is győzni kell a remény életben tartásához az utolsó körben, de siker esetén csak akkor van remény az első helyre, ha a török-angol találkozó nem bírnak egymással a felek.

Az elitkör állása:

  1. Izland (4 pont)
  2. Anglia (3 pont)
  3. Törökország (2 pont)
  4. Magyarország (1 pont)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában