Kézilabda

2023.03.31. 07:00

Az egri vereség ellenére is jó formában várhatja a Békés elleni hazai meccset a Kecskemét

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp péntek este hazai pályán az Optimum Solar–Békési FKC-t fogadja a Messzi István Sportcsarnokban a férfi NB I/B 23. fordulójában. Papírforma alapján a vendégek számítanak esélyesebbnek, de a kecskemétiek szeretnének meglepetést okozni saját szurkolóik előtt. 

Nyitray András

A KTE-Piroska Szörp három fordulón át is veretlen maradt

Fotó: Bús Csaba

A rivális Békés az élmezőnyhöz tartozik, hiszen az 5. helyről várja a bajnokit, míg a kecskemétiek a 12. pozíciót foglalják el a találkozó előtt a nagyon sűrű alsóházban. A vendégek nincsenek rossz passzban, hiszen legutóbb a Vecsést verték meg (28–25), ami kifejezetten nagy skalp számukra. Hozzá kell tenni, idegenben nem annyira rettenthetetlen a BFKC, legutóbb Győrben és Szigetszentmiklóson is pont nélkül zárt a gárda, ami reménykedésre adhat okot a másik oldalon. 

A KTE-Piroska Szörp az éllovas Eger otthonában nem tudott szoros meccset játszani (40–27), de ezt megelőzően három fordulón át is veretlenek maradtak Tóth Norbert tanítványai, ebből kettőt megnyertek a Pick Szeged U21 és a Százhalombatta ellen, a bajnokaspiráns PLER ellen pedig döntetlent játszottak.

A két együttes legutóbbi csatáját a Békés nyerte hazai pályán 34–28-ra, így a hírös városiakat a visszavágás vágya is fűtheti a kecskeméti találkozó előtt. 
A hazaiak trénere, Tóth Norbert szerint bár a Békés a tabellán jobb pozíciót foglal el, számukra nagyon fontos és megnyugtató lenne a jövőre nézve, ha sikerülne begyűjteni mindkét pontot hazai közönség előtt.  

– Nagyon stabil gárdát fogadunk pénteken, és úgy érzem, ezúttal a mi vállunkat nyomja a tét, nekünk nagyon sokat jelentene a céljaink szempontjából, ha megnyernénk a Békés elleni rangadót. Kulcsfontosságú lesz a kapusteljesítményünk, és bízom benne, hogy az egri meccsel ellentétben ezúttal meg tudjuk mutatni, hogy egy jobb csapat ellen is képesek vagyunk a bravúrra. Bízom a fiúkban – mondta bizakodva a találkozó kapcsán Tóth Norbert, a Kecskeméti TE-Piroska Szörp vezetőedzője. 

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Optimum Solar-Békési FKC mérkőzést pénteken 18 óra 30 perckor rendezik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában