Kézilabda

2023.03.26. 08:34

KTE-Piroska Szörp: nem jött össze a bravúr a listavezető otthonában

Egerben lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B 22. fordulójában. A találkozót a papírformának megfelelően az éllovas hazaiak simán megnyerték (40–27).

Nyitray András

A mérkőzést az Eger nyerte meg a KTE-Piroska Szörp ellen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Szakály góljával a KTE szerezte meg a meccs első találatát, erre Döme és Lezák révén válaszolt az Eger. A találkozó eleje jó ritmusban zajlott, egymást követték a gólokkal a csapatok egészen 5–5-ig. A 9. perc a kecskemétiek játékosáról, Deákról szólt, aki előbb szép akciót váltott gólra, majd védekezés közben két percre kiállították. Az emberelőnyt kihasználva először az összecsapás során ellépett két góllal az Eger, ekkor ismét Lezák és Döme volt eredményes. Bár próbált zárkózni a Kecskemét, ám a félidő felénél megakadt a támadógépezete. A 13. percben Szakály góljával még 8–7 volt az állás, azonban a következő hírös városi találatra majd’ tíz percet kellett várni és ekkor már 17–8-at mutatott az eredményjelző. Ebben a periódusban a házigazdától hat játékos is betalált, amely az Eger sokszínűségét és kiváló játékerejét mutatja. A szünetre szinte minden kérdés eldőlt, 25–11.

A második játékrész úgy kezdődött, mint az első, kecskeméti góllal, amelyre két egri találat érkezett. A második felvonás elején az Egerből Kepess volt elemében, egymás után három gólt is elért, amely végleg szerte fosztotta a kecskemétiek felzárkózási esélyeit. A 40. percben továbbra is kétszer annyi gól állt az Heves vármegyeiek neve mellett, míg a KTE oldalán, 30–15. Küzdött becsülettel Tóth Norbert csapata, amelyet abból a szempontból dicsérni lehet, hogy a végére kozmetikázott valamelyest az eredményen. Az összecsapás egyik legjobbja a hazai kapus, Ágoston volt, aki 41 százalékkal védett. A mérkőzést az Eger végül 40–27-re nyerte meg.

 – Mindössze hét percig voltunk méltó ellenfelei az Egernek, amely a játék minden elemében felülmúlt minket. 

Bosszús vagyok, mert annyit kértem csupán a játékosaimtól, hogy élvezzék a meccset, felszabadultan játsszanak. Ez 53 percig nem volt meg. Sok támadásunkat gyorsan, kapkodva fejeztük be, aminek az lett a vége, hogy az ellenfél kapusa kiválóan védett, és ebből rengeteg lerohanásgólt kaptunk. Az első félidőben a sok bekapott gól meg is pecsételte a sorsunkat. Nem tudok egy olyan kecskeméti játékost sem mondani, aki ne mélyen a tudása alatt játszott volna. Az viszont igaz, hogy inkább a listavezető otthonában jöjjön ránk a rossz hullám, mint mondjuk a jövő heti, Békés elleni hazai derbin. Addigra újra elő kell vennünk azt a határozott kézilabdát, amely jellemzett minket az elmúlt hetekben – nyilatkozta a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője, Tóth Norbert.

QHB Eger – KTE-Piroska Szörp 40–27 (25–11)

Férfi kézilabda NBI/B, 22. forduló, szombat, 18:00 Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok Vezette: Dulai, Pisák

A KTE gólszerzői: Szakály 6 (3), Lukács K. 6, Bálint 4, Csengeri 3, Szeverényi 2, Hunyadi 1, Tóth Sz. 1, Horváth B. 1, Bózsa 1, Horváth A. 1, Deák 1.

Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában