Kézilabda

2023.03.25. 07:48

Koncentrált játékra készül idegenben az éllovas Eger ellen a Kecskeméti TE-Piroska Szörp

Noha imponáló a QHB-Eger idei versenymérlege, nem feltett kézzel utazik Egerbe a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, mely az NB I./B 22. fordulóban újabb bajnokesélyessel találkozik. Horváth Andorék tisztában vannak az erőviszonyokkal, ám felszabadult játékkal megcibálhatják az oroszlán bajuszát.

Nyitray András

Nem nyomja a tét ezúttal a kecskemétiek vállát

Fotó: Bús Csaba

A QHB-Eger idén még veretlen, de jobbára egész évben az volt, tizenhat győzelem mellett háromszor játszott döntetlent, és csupán kétszer hagyta el vesztesen a pályát; az első fordulóban egy góllal kapott ki Békésen (25–24), az 5. fordulóban ugyancsak egy találattal maradt alul Győrben (26–25).

A KTE-Piroska Szörp hét győzelem mellett kétszer osztozott meg a pontokon riválisaival, és tucatnyi alkalommal nem sikerült a pontszerzés. Ősszel, a 7. fordulóban Kecskeméten csaptak össze a felek, akkor öt góllal az Eger bizonyult jobbnak (29–34). A kecskeméti együttes a bajnokaspiráns PLER-t már meglepte tavasszal idegenben, akkor ponttal távozhattak Tóth Norbert tanítványai. Pontosan ugyanolyan hozzáállással utazik idegenbe ezúttal is a KTE.

– Elsődleges célunk az Eger elleni találkozón a tisztes helytállás, és a sérülések elkerülése – mondta a mérkőzés előtt az esélyek kapcsán a Kecskeméti TE-Piroska Szörp vezetőedzője, Tóth Norbert. – Felszabadult, görcsmentes játékot várok, szeretném, ha mindenki élvezné a pályán töltött perceket. Nincs veszítenivalónk ezen a találkozón, hiszen egyértelműen az Eger az esélyes; a szombati összecsapás egyben felkészülés lesz a következő, Békés elleni mérkőzésünkre. Úgy utazunk Egerbe, mint a PLER-hez, tisztába vagyunk az erőviszonyokkal, de ha sikerül felszabadultan kézilabdáznunk, akkor okozhatunk kellemetlen perceket az ellenfelünknek. Ősszel dekoncentráltan játszottunk az egriekkel, ezt most igyekszünk kiküszöbölni. Tudjuk, hogy az Eger csapatát mindig szép számú, lelkes közönség biztatja, reméljük, ránk is átragad a jó hangulat, és nem tesz bennünket görcsösebbé.

A QHB-Eger–Kecskeméti TE-Piroska Szörp bajnoki mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik majd az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában