Uszonyosúszás

2023.03.28. 07:00

Ígéretes hazai szereplés a BÁCSVÍZ Kupa I. fordulóján

Rangos viadalt rendeztek a hétvégén uszonyosúszásban a Kecskeméti Fürdőben, amelyen a hazai vízben úszó hírös városi versenyzők összesen huszonöt éremmel gazdagodtak.

Vincze Miklós

A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői kimagasló eredményekkel zárták a BÁCSVÍZ Kupa I. fordulóját

Forrás: Beküldött fotó

A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői kimagasló eredményekkel zárták az ez évben már kétfordulósra bővített BÁCSVÍZ Kupa I. fordulóját. A március 25-én megrendezett viadalon tizenhárom csapat közel kétszáz versenyzője állt rajthoz a Kecskeméti Fürdőben. A hazai klub harminc versenyzővel szállt a medencébe, a hírös városiak összesen tizenegy arany-, nyolc ezüst- és hat bronzérmet szereztek, és ezzel a teljesítménnyel az éremtábla 3. helyén végeztek, visszaikgazolva, hgoy felkészítő edzőik, Juhos Gergely, Nagy Zoltán, Szabó László, Bács Ferenc Jaksa Milán, Varga Zsolt jó munkát végeztek.

– Bizakodó vagyok az eredmények láttán, jó visszaigazolás volt számunkra, hogy a január óta végzett munka elérte a kívánt hatást.

 – jelentette ki Szabó László edző. 

– Öröm volt látni, hogy sokan már egyéni csúcsot úsztak vagy annak a közelében jártak, pedig a felkészülés fájdalmasabb részei még hátra vannak. Büszkeséggel tölt el, hogy az összes korosztályban, amiben indult versenyzőnk, gyermektől felnőttig, szereztünk érmet. Kiemelném Wórum Regőt és Szili Ágnest, akik A-szintet, valamint Szabó Száva Hargitát és Turucz Zoét, akik B szintet úsztak a nyáron Kairóban megrendezésre kerülő Junior Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokságra. Izgatottan várjuk a további versenyeket, a következő állomás az áprilisban sorra kerülő XVII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa lesz – utalt a legközelebbi feladatra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában