Labdarúgás

2023.03.26. 08:10

Derekas darálás után gól nélküli döntetlennel zárult a szomszédvárak rangadója – galériával, videóval

A sötét felhők mellett, a nézők száma is szépen gyarapodott a szomszédvári rangadóra, melyre a fedett lelátó alatti rész szinte teljesen megtelt. A Csólyospálos-Kiskunmajsa derbi ugyanis helyezéstől függetlenül mindig presztízsmeccs.

Tapodi Kálmán

A bajnokság során még egy alkalommal ismétlődik a kistérségi derbi és akkor is Csólyospáloson mérkőznek a csapatok

Fotó: Tapodi Kámán

A sportzsargon megszokott jelzőjével „tapogatózó játéknak” lehet nevezni az első tíz percet, aminek végétől szemerkélő esőben folytatódott a küzdelem. A hazaiaktól egy szöglet végén Maróti fejese kerülte el a majsai kaput, míg válaszul a túloldalon Gera csúsztatott mellé fejjel. 

A 25. percben egy előreívelést követően Szikora Tamás átfejelte a labdát a kimozduló Andóczi-Balog kapuson, de kisodródva fölé emelt a góllövőlistán 15 találattal második helyen álló csatár. A majsaiak támadtak többet, de nem sikerült feltörniük a jól záró csólyospálosi védelmet. A kék-fehérek leginkább kontrákkal próbálkoztak és a 40. percben Szabó révén úgy 15 méterről kapura lövéssel fejeztek be egy akciót, de Kovács kapus kapus könnyedén hárította a jobb alsó felé guruló labdát. 

A fordulás után egyre nagyobb volt a nyomás a hazaiak kapuján és Andóczi-Balognak is több dolga akadt, egy alkalommal bravúrral tolt fölé egy léc alá tartó próbálkozást. A 60. percben szabadrúgáshoz jutottak a csólyospálosiak, de a csapatkapitány Á. Furus Gergő 25 méteres lövését biztosan fogta Kovács Kristóf. A cerberust egy alkalommal a kapufa – pontosabban kapuvas – is kisegítette, de a túloldalon egy majsai fejes is a kapufát súrolva hagyta el a játékteret. Derekas darálás folyt a pályán, de igazán nagy helyzetek nélkül. 

A 84. percben egy Andóczi-Balog védés után Boros Tibor felé pattant a labda, de a majsai csapatkapitánynak nem sikerült a játékszert a kapuba továbbítani így az „unokatesók” párharca végén a kapus lehetett boldogabb. A 86. percben ígéretes helyzetből, középről, 18 méterről végezhetett el szabadrúgást a Majsa, de Boros bombája az égbe szállt.

A lefújás után a csólyospálosiak örülhettek az újabb bravúrpontnak és annak, hogy megőrizték tavaszi veretlenségüket. A CSPFSE ezzel elmozdult a sereghajtó pozícióból. A Kiskunmajsai FC a pontvesztéssel lecsúszott a bajnoki dobogóról. A bajnokság során még egy alkalommal – május 13-án – ismétlődik a kistérségi derbi és akkor is Csólyospáloson mérkőznek a csapatok.

Csólyospálos FSE – Kiskunmajsai FC 0–0

Csólyospálos, 150 néző. Vezette: Tóth (Péter-Szabó, Vörös)

CSPFSE: Andóczi-Balog – Zádori (82.p. Tóth), Kertész, Kardos, Novikov, Bartalos, Ábrahám-Furus (90.p. Balogh), Maróti (75.p. Simon), Marton (53.p. Patyi), Szabó, Harkai. Játékos-edző: Ábrahám-Furus Gergő.

KFC: Kovács – Szikora J. (62.p. Lengyel), Boros, Gilicze, Lukács, Pocsai, Csikós (64.p. Stránszki), Nagy, Csupity, Szikora T., Gera (76.p. Katona). Edző: Kis Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában