Birkózás

2023.02.01. 14:21

Remekelt a Soltvadkerti TE az országos területi bajnokságon

Remek teljesítményt nyújtottak a Soltvadkerti TE fiatal és felnőtt versenyzői a Diák I.-es és Diák II.-es országos területi bajnokságon, valamint a gyermek gálán Kecskeméten, ahol csak úgy potyogtak az érmek a fiatalok remeklésének köszönhetően, de a felnőtt válogatón is hozták magukat a klub kiemelt birkózói. 

Nyitray András

Remek teljesítményt nyújtottak a soltvadkerti fiatalok

Fotó: STE

Budapesten felnőtt válogató versenyt rendeztek, ahol Virág Zsófia végül a második, míg Rafael Dániel a harmadik helyen végzett, jó teljesítményt nyújtva az eseményen. 

A kecskeméti korosztályos versenyeken összesen 16 indulóval képviseltette magát az egyesület, és itt sem vallottak szégyent a fiatalok. A gyermek gálán Nagy Péter Dominik a második, míg Tóth Kerim a harmadik helyen végzett. A Diák I.-es korcsoportban Tímár Balázs 29 kilogrammal az 5. helyen zárt. A 35 kilogrammos Ilyés Zoltán remek teljesítménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Heiszenberger Alex aranyérmemmel térhetett haza. Tóth László Szemír ugyanitt az ötödik helyig jutott. 

A Diák II.-es korcsportban Maczelka Gellért 42 kilogrammal és Dobos Donát 58 kilogrammal egyaránt ezüstérmes lett, míg Iléys Zoltán 35 kilogrammal és Tímár Balázs 26 kilogrammal bronzéremmel gazdagodott. A 26 kilogrammos versenyt is soltvadkerti induló nyerte meg végül, Zádori Zalán állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Tímár Balázs és Ilyés Zoltán két korosztályban is országos döntőbe tudta kvalifikálni ezúttal magát, ami külön örömre adott okot az egyesület számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában