Kézilabda

2023.02.02. 17:21

A Szombathely az esélyes

A női NB I./B 17. fordulójában a Kecskeméti NKSE hazai mérkőzést vív, Mátrai Péter együttese az igen jó erőkből álló Szombathelyi KKA-t fogadja majd a Messzi István Sportcsarnokban vasárnap. A mérkőzés esélyese a vendég együttes, de a kecskemétiek most sem feltartott kézzel fognak pályára lépni.

Nyitray András

A kecskemétiek újabb nagyon nehéz mérkőzésre számíthatnak a Szombathely ellen

Fotó: Bús Csaba

Könnyebb helyzetből is várta már a Kecskemét az aktuális bajnoki fordulót, hiszen a megfiatalított hírös városi alakulat a sérülések, betegségek miatt alaposan megfogyatkozott. Ellenfele, a Szombathely ráadásul tartósan a tabella első felében gyűjti a pontokat; a papírforma alapján a házigazdák pontszerzése bravúr lenne.

A Kecskemét ebben a naptári évben eddig három bajnoki mérkőzést játszottak, de még nem sikerült megízlelniük a siker ízét, ráadásul a pontszerzés sem jött össze. A Debreceni VSC U19-es csapatától 36–17-re kaptak ki otthon a kecskemétiek, majd az FTC fiataljai 33–22-re verték a KNKSE-t, mely legutóbb az éllovas Vasas otthonában esélytelen volt a jó eredményre (38–15), igaz, nem is bajnoki cím fő várományosát kell meglepnie a sereghajtónak céljai eléréshez. 

Most sem lesz könnyebb dolga a hazaiaknak, hiszen a Szombathelyi KKA nem titkoltan bajnoki címre hajt, szeretné visszaszerezni élvonalbeli tagságát. Időnként ugyan döcög a vasiak szekere, de csupán négy ponttal vannak lemaradva a listavezető Vasastól; 11 győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel, 23 megszerzett ponttal a 4. helyről várják a vasárnapi összecsapást. Ennek tükrében a kecskeméti kirándulást kötelező győzelemmel kell abszolválnia a vendégeknek. 

A Kecskemét helyzete egyre nehezebb, mivel Mátrai Péter leányai egy győzelemmel, egy döntetlennel és 14 vereséggel, csupán három megszerzett ponttal továbbra is sereghajtó, és most a sorsolás sem igazán kedvező számukra. 

A két gárda legutóbb tavaly, szeptember 11-én, a 2. fordulóban találkozott egymással Szombathelyen, akkor szoros első félidőt követően (15–13) nyolcgólos hazai siker született (32–24). A Kecskeméttől akkor is bravúr lett volna a szorosabb végjáték, most ez hatványozottan igaz. Elég csak annyi az esélyekhez, hogy a női kézilabda NB I/B góllövőlistáját a vasi alakulat játékosa, Pődör Rebeka vezeti, aki 16 mérkőzésen 141 gólt szerzett.

– Ismét roppant erős ellenfelet fogadunk, hiszen a Szombathely bajnoki álmokat dédelget, ráadásul gólerős játékosokat tudhat a soraiban, a listavezető Pődör Rebeka ősszel 14 gólt lőtt nekünk – mondta az esélyek kapcsán a tavalyi meccsre is visszaemlékező Mátrai Péter, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője. – A mieinktől azt várom, hogy támadásban bátrabban játszanak, mint a Vasas ellen. Beleállunk a meccsbe, nem feltartott kézzel fogadjuk a Szombathely csapatát. Fiatal keretünkre ráfér a biztatás, várjuk a szurkolókat – tette hozzá a tréner. 

A Kecskeméti NKSE-Szombathelyi KKA mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában