Röplabda

2023.02.03. 21:22

A Kaposvár nyerte a presztízsrangadót

Igaz, ezúttal a férfi röplabda Extraliga középszakaszának az alsó házában találkozott ezúttal az örök rivális Kaposvár és a Kecskeméti RC, a küzdelem heve azonban ettől függetlenül nem hagyott kívánnivalót maga után. A mérkőzést 3–1 arányban a kaposváriak nyerték.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Az örök rivális Kaposvár vendége volt a Kecskeméti RC a férfi Extraliga középszakaszában, az 5.8. helyért folyó küzdelemben. A mérkőzést a Somogy vármegyeiek kezdték jobban, határozott játékkal, tizennyolc perc alatt 25:17 arányban húzták be az első játszmát. Ezt követen megemberelték magukat a híros városiak, és szoros csatában, lelkes játékkal egyenlítettek, miután 25:22 arányban megnyerték a második szettet. Ezt követően azonban a játszmák végeredményét illetően már csak a hazaiak számára termett babér, természetesen tettek is érte. A harmadik és a negyedik szettet egyaránt 25–16 arányban nyerték meg, és így 3–1-re nyerték meg a mérkőzést.

– Örülök a győzelemnek – értékelt Szlobodan Prakljacsics, a kaposváriak vezetőedzője. – Fontos volt a számunkra, hogy a kupaelődöntő előtt győzelemmel hagyjuk el a pályát. Az első szettben határozottan játszottunk, majd a másodikban visszavettünk a tempóból, amit a lelkesen játszó Kecskemét azonnal ki is használt. Ezt követően azonban ismét a megfelelő hőfokon égett a csapat, és ennek meg is lett az eredménye.

– Koncentrált és agresszív játékot játszó Kaposvár ellen léptünk pályára, akik az új igazolásaiknak köszönhetően teljesen más játékot mutattak, mint amikor utoljára találkoztunk velük – nyilatkozta Nagy József, a KRC vezetőedzője. – A hazaiak remekül blokkoltak és támadtak, végig kézben tartották a meccset. A mi játékunkat ezúttal nagyban zavarta a terem magassága. Alig várjuk a visszavágót.

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:1 (17, –22, 16, 16)

Kaposvár, 320 néző, vezette: Horváth Miklós, Mezőffy Zsolt.

FINO: Baróti 13, Bögöly 15, Lescay 14, Bartunek 6, Hernandez 14, Iván B. 6. Csere: Bozóki (liberó), Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Kecskeméti RC: Argilagos 6, Farkas P. 12, Baserio 3, Keen 2, Fundora 13, Boldizsár 5. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Varga P. 11, Bogdán, Kiss B. 1. Vezetőedző: Nagy József.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában