Elismerés

2023.01.12. 11:39

Új kitüntetést alapítottak és adnak át a sportbálon Dusnokon

A klub elnöksége az egyesületért rengeteget tett, 2008-ban elhunyt vezetőjéről, Báló Józsefről elnevezett kitüntetést ad át az idén első alkalommal az egyesület sportbálján. A kitüntetést azok kapják és fogják az elkövetkező években megkapni, akik sokat tettek a dusnoki sportért.

Vincze Miklós

A díjat azok kaphatják meg, akik sokat tettek a dusnoki sportért

Ezen a hétvégén tartják meg Dusnokon a hagyományos sportbálat. A Dusnoki Sportkör elnöksége úgy határozott, hogy létrehoz egy díjat, amely minden évben a sportbálon kerül átadásra. A díjat azok a sportbarátok kaphatják meg, akik az életük során sokat tettek a dusnoki fociért. A dusnokiak a múltról sem feledkeznek meg, posztumusz kitüntetések is lesznek, ezeket olyanok kapják, akik átvenni ugyan már nem tudják a díjat, de megérdemlik, hogy nevük egy gravírozott táblán a vitrinbe kerüljön.

– Báló József egyfajta mindenes volt a klubnál. Játékos, sportköri elnök, edző, szinte minden, egy személyben – mutatta be a névadót Bolvári Zoltán, aki a dusnoki klub történetét feldolgozó könyve óta is az egyesület történészeként funkcionál. – Ráadásul amikor ő volt elnök, még nem voltak TAO pénzek, jóval nehezebb volt pénzt, támogatást szerezni, de ő mindig megoldotta valahogy, ha más megoldás nem volt, a sajátját tette bele. Mindössze 38 éves volt, amikor meghalt, így gyakorlatilag élete végéig szolgálta a sportkört.

Az, hogy kik részesülnek első alkalommal poszthumusz kitüntetésben és hogy ki lesz az a két sportbarát, akik elsőként megkaphatják a díjat, természetesen a szombat esti sportbálon fog kiderülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában