Futsal

2023.01.29. 07:00

Kötelező lenne elhozniuk mindhárom pontot

Hétfő este idegenben folytatja szereplését az NB I. alapszakaszában az SG Kecskemét Futsal Club, mely a Magyar Futsal Akadémia vendégeként lép pályára. A kecskemétiek minél jobb helyezéssel szeretnék zárni az alapszakaszt, ehhez viszont kötelező lenne nyerniük idegenben is. 

Nyitray András

Marko Gavrilovics érvényesítené a papírformát

Fotó: Bús Csaba

Az SG Kecskemét igazán jó formában van az utóbbi időszakban, elég csak a legutóbbi Veszprém elleni sikerüket alapul venni, hiszen az éllovast sikerült megverniük hazai pályán 3–2-re úgy, hogy az utolsó percben szerezték a mindent eldöntő találatot. A Kecskemét összesen hét bajnoki óta veretlen már, utoljára a Haladás tudta legyőzni a „kék oroszlánokat” még november végén. Nem meglepő, hogy ScoreGoal a harmadik helyen áll a tabellán. 

Az MFA öt győzelem és 14 vereség után a kilencedik helyet foglalja el, utolsó két fellépésén a DEAC és a Rubeola ellen szoros vereséget szenvedett csak el így nem szabad leírni a riválist. A Kecskemét nyugodtan alapul veheti az odavágót, hiszen akkor 6–0-ra sikerült nyernie Mánya Szabolcséknak a Messzi István Sportcsarnokban. Ez az eredmény most is megfelelő lenne. 

– Most egy kicsit több időnk van együtt készülni a kerettel, ami már régóta nem adatott meg – mondta a mérkőzés előtt Marko Gavrilovic, az SG Kecskemét sportigazgatója. – Rigó László és Darko Ristic nem tudott teljes értékű munkát végezni. Rajtuk kívül mindenkire számíthattunk, így sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint az előző hetekben, hónapokban. A Magyar Futsal Akadémiát tehetséges fiatalok alkotják, és úgy gondolom, sokat fejlődtek az alapszakasz során. 

Biztos vagyok benne, hogy nagy energiákat fognak mozgósítani, hogy megnehezítsék a dolgunkat, ám mi szeretnénk érvényesíteni a papírformát, és megszerezni a fontos három egységet. 

Ha a maximumot nyújtjuk hétfőn ellenük, akkor ezt a küldetést is sikerrel fogjuk venni. Bízom a csapatban, és a sikerben – tette hozzá a kecskeméti szakember a mérkőzés esélyeit illetően. 

A Magyar Futsal Akadémia–SG Kecskemét Futsal Club mérkőzést hétfő este 20 óra 10 perckor rendezik a fővárosi SPORT11 Sport és Szabadidőközpontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában