Labdarúgás

2023.01.26. 18:19

Katona Máté felépült

A Kecskeméti TE gyakorlatilag úgy „igazolt” szinte egy új játékost a téli szünetben, hogy az illető már nyár óta a keret tagja. Katona Máté a bajnokság előtt érkezett kölcsönbe a bajnok Ferencvárostól, de a jobb oldalon, illetve a középpályán is bevethető futballista peches őszön van túl. 

Nyitray András

Katona Máté (lilában)

Fotó: Bús Csaba

Még a tiszakécskei kupameccsen lépett pályára legutóbb szeptember közepén a játékos, akit ezt követően meg is kellett műteni, amit több hónapos rehabilitáció követett. 

– A közelítő izmom szakadt le a szeméremcsontról, amit vissza is kellett varrni. A műtétre Finnországban került sor, ennek szervezésében a Ferencváros is segített, amit ezúton is köszönök. A műtét után egy hosszú rehabilitációs folyamat várt rám, melyen szerencsére túlvagyok, és most már csak ez a lényeg – tekintett vissza a kecskeméti játékos. 

Bár még természetesen nincs csúcsformában Katona, a legfontosabb, hogy egészségesen várja a rajtot, a lemaradást pedig sok munkával tüntetné el. 

– Nagyon nehéz időszak volt, főleg az elején teltek rendkívül lassan a napok, mert nem csinálhattam tulajdonképpen semmit. Lassú folyamat volt tehát a rehabilitáció, de az hatalmas pozitívum volt, hogy a srácok közben folyamatosan hozták az eredményeket. A sok negatívum mellett tehát azért volt okom az örömre. Nem vagyok még olyan állapotban, mint a sérülésem előtt, ez a három hónapos kihagyás még érezhető, de azon dolgozom most már, hogy ez minél hamarabb eltűnjön – mondta Katona. 

A KTE vasárnap 17 óra 30 perckor a Fehérvárt fogadja hazai pályán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában