Futsal

2023.01.31. 11:04

Győzött és az élre állt a lajosmizsei Frogs

A 10. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt az NNC Frogs Lajosmizsei FC a férfi futsal NB III. Csongrád-Csanád vármegyei csoportjában, a mizseiek a szegedi SZTE HEÖŐK SE csapatát fogadták. A mérkőzést biztosan nyerte, és a győzelmével a tabella élére állt a lajosmizsei gárda.

Vincze Miklós

Kovács József mesternégyest szerzett

Fotó: Bús Csaba

Az ötcsapatos mezőnyben a negyedik helyen álló SZTE EHÖK SE csapatát fogadta a mérkőzés előtt a tabella második helyén tanyázó Lajosmizse abban a tudatban, hogy győzelem esetén az élre állhattak. A hazai csapatban Kovács József volt az, aki mindjárt a mérkőzés legelején jelezte, hogy a legutóbbi mérkőzésén a kecskeméti Dirner-Siland Futsal Club ellen megyei rangadót nyerő lajosmizseiek élni kívánnak a fennálló lehetőséggel, és mindjárt a 2. és a 4. percben is betalált. Az 5. percben Faragó Bence is beköszönt, így hamar 3–0-s előnyre tettek szert a békák. Palakovics a 14. percben szépített 3–1-re, erre azonban hamar érkezett a hazaiak számára felettébb megnyugtató válasz újfent Kovács József részéről, aki 4–1-e alakította az állást, ez maradt az első félidei állás. A szegedi egyetemisták újabb gólt ezen az estén már nem tudtak szerezni – erről gondoskodott a lábán biztosan álló hazai védelem mögött a kapuban magabiztosan tevékenykedő Peltzer Márk –, Kovács József azonban még egyszer betalált, a 32. percben, kialakítva az 5–1-es végeredményt. Mindez – egyfajta visszafelé számláló számmisztika jegyében megfogalmazva – azt jelentette, hogy Kovács József ezen a találkozón mesternégyest szerzett, a Lajosmizse megszerezte a három pontot, ami pedig a csapat tabellán elfoglalt helyezését illeti, a mérkőzés előtti második helyéről előrelépett az elsőre.  

A csapat a következő mérkőzését február 8-án vívja meg, akkor újra ez a két csapat találkozik, Peltzer Márkék ugyanis akkor adják vissza a szegedi egyetemistáknak a látogatást.  

NNC Frogs Lajosmizsei FC–SZTE EHÖK SE 5–1 (4–1)

Lajosmizse, Polyák Imre sportcsarnok, vezette: Kis József, Nemczov Márk.

NNC Frogs: Peltzer – Kovács J., Márki, Dobos, Treiber G. Csere: Somogyi, Szarka, Fekete, Surányi, Treiber Sz., Faragó, Kis.

SZTE-HEÖK: Mészáros – Zatykó, Szántó, Ábrahám, Palakovics. Csere: Kopasz, Gonda, Farkas.  

Gól: Kovács J. a 2., a 4., a 16., a 32., Faragó az 5., illetve Palakovics a 14. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában