Tömegsport

2022.12.05. 13:57

Szombaton rendezték Kecskeméten az év utolsó futóeseményét

A Iustitia Egyesület szombaton rendezte meg Kecskeméten az év utolsó futóeseményét, az adventi futást. A bevált helyszínen, a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Vincze Miklós

Az adventi futásnak ezúttal is a Benkó Zoltán Szabadidőközpont adott otthont

Forrás: Iustitia Egyesület

Az idei adventi második gyertyagyújtás előtt Kecskeméten voltak néhányan, akik kocogással, illetve futással töltötték a szombat délelőttöt. Az esemény idei elnevezése – az adventi futás – jól kapcsolódott a versenyközponthoz, amely Az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Egyházának gyülekezeti terme volt. A hangulatot pedig a Patai család (Andrea, Béla és Mira) felajánlásának köszönhetően meleg kakaó és foszlós kalács fokozta.

A futás természetesen most is a bevált helyszínen, a Szabadidőközpontban zajlott, a Domb körül. A verseny ismét nemzetközivé avanzsált, ugyanis Kolozsvárról érkezett néhány futó. És ha már jöttek, nem távoztak üres kézzel, ugyanis a hölgyek között Nagy Roxána nagyszerű idővel nyerte meg a 10,8 km-s versenyt. Őt követte Juhász Renáta (58:55) és Fényszárosi Hajnalka (1:02:40).

A férfiaknál a leghosszabb távon Boronkay Péter (44:29) nagy csatát vívott Jég-Szabó Zsolttal (44:57). A harmadik helyre Baranyi Zoltán ért be, 47:24-s idővel.

A korábbi versenyek hivatalos távján, a 7,2 kilométeren szintén kolozsvári siker született: Grigora Eulolia haladt át elsőként a célvonalon (44:32), de nem sokat kellett várni a második Rajnai Bernadettre (45:05) és Dobi-Kecskés Krisztinára (45:24) sem.

A célban mindenki – nemcsak futó, hanem kísérő, szurkoló, rendező egyaránt – örömmel fogyasztotta a forró teát, amely a hűvös időben jól átmelegítette a futókat. Az első kalóriapótlást pedig a szaloncukor jelentette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában