Kézilabda

2022.12.09. 12:41

Otthon akarja tartani a pontokat a Kecskeméti TE

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp idei utolsó hazai mérkőzésére készül a férfi NB I/B-ben, ellenfelük a KK Ajka lesz a bajnokság 14. fordulójában vasárnap. Tóth Norbert és csapata szeretne szépen elbúcsúzni az ünnepek előtt a közönségtől, pláne annak tükrében, hogy legutóbb nem sikerült pontot szerezniük hazai környezetben.

Nyitray András

A fiatal kecskeméti csapat szeretne eredményes lenni utolsó hazai meccsén

Fotó: Bús Csaba

A naptári esztendő utolsó hazai megmérettetésére készülnek a „hírös harcosok”. Ezúttal a tabella hátsó régiójából érkezik az ellenfél, de nem a kötelező udvariasság mondatja Tóth Norbert vezetőedzővel, hogy nehéz meccsre számít, hiszen az Ajka szoros találkozókon maradt alul, többször az utolsó percekben, éppen ez egyébként a Kecskemét egyik gyenge pontja is ebben a szezonban. A találkozón mindkét gárda teljes erőbedobással harcolhat majd a pontokért, nem lenne meglepő a hazai és a vendég siker sem. 

A KK Ajka sereghajtó pozícióból várja a vasárnapi ütközetet, öt megszerzett pontjával jelenleg a 16. helyen áll a Veszprém megyei gárda. Két győzelem mellett egy döntetlent és tíz vereséget jegyez a Kecskemét ellenfele, érdekesség, hogy minden pontját idegenben szerezte, a Salgótarján (27-30), A Százhalombatta (20-24) és a Balatonfüred (31-31) ellen is eredményesen vette fel a harcot otthonától távol az együttes.

A KTE-Piroska Szörp kilenc egységével a 12. a bajnoki táblázaton, négy győzelem mellett egyszer döntetlent játszott, és nyolc alkalommal szenvedett vereséget. 

A Kecskemét igyekszik vasárnap javítani a mérlegen, amire minden esélye megvan, hiszen hazai közönség előtt rendre jól teljesít.

Az Ajka legutóbb a Pick Szeged U21-es csapatától kapott ki idegenben 29–23-ra, míg a Kecskemét a Vecséssel szemben maradt alul otthon 27–31-re, így mindkét klub a javítás reményében léphet pályára ezúttal. Tóth Norbert és csapata szeretne győzelemmel elköszönni a hazai drukkerektől az Ajka ellen. 

– Nehéz mérkőzésre készülünk, nem téveszt meg bennünket a tény, hogy az Ajka jelenleg mögöttünk van a tabellán – mondta a mérkőzés előtt Tóth Norbert, a Kecskeméti TE-Piroska Szörp vezetőedzője. – Rendre szoros meccseket játszanak, ami az utolsó percekben dől el az ellenfél javára, ezzel mi is küszködünk, ahogy legutóbb a Vecsés ellen is. Bízom abban, hogy hazai pályán a szokásos formánkat mutatjuk. Felkészültünk, ha rend lesz a fejekben és gátlás nélkül tudunk játszani, akkor jó esélyünk van arra, hogy itthon tartsuk a két pontot az év utolsó hazai mérkőzésén, és győzelemmel forduljunk az őszi szezon utolsó, Tata elleni összecsapására – zárta gondolatait a tréner a mérkőzés kapcsán. 

A mérkőzés vasárnap 14 óra 30 perckor kezdődik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában