Katar 2022

2022.12.10. 10:34

Meghalt egy amerikai újságíró tudosítás közben az Argentína-Hollandia meccsen

Grant Wahl, az egész világon ismert amerikai sportújságíró az első hírek szerint a sajtózónában összeesett, és már nem tudtak rajta segíteni.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Grant Wahl halála kapcsán az amerikai szövetség is részvétét fejezte ki, kiemelik, hogy az újságíró a foci kapcsán küzdött az emberi jogokért is. Wahl a világbajnokságon ünnepelte a születésnapját, Katarban – olvasható az origo.hu-n.

Wahl egy podcastben arról beszélt, hogy mellkasi fájdalmai voltak pár nappal korábban, miután megfázott, de ellátták az orvosi központban, és jobban is érezte magát ezt követően. Korábban kialvatlanságról is írt, ami a rendkívül megterhelő menetrend következmény volt, valamint megemlítette, hogy megfázott, ami lassan múlt el és csak antibiotikumok, valamint egy hosszú alvás segített az állapotán.

A halálhírt Wahl felesége is megerősítette, aki orvosként a koronavírus idején az amerikai kormány kérésére vállalt fontos szerepet.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino is részvétét fejezte ki a család felé, közleményében megemlítette, hogy Wahl a napokban kapott egy elismerést a brazil Ronaldótól egy pódiumbeszélgetésen, amiért zsinórban a nyolcadik világbajnokságáról tudósított.

Grant Wahl (jobbra) az amerikai váloatott Jozy Altidore társaságában egy 2017-es képen
Forrás: AFP/2017 GETTY IMAGES/MIKE LAWRIE

Wahl korábban azért került a hírekbe, mert még novemberben a világbajnokság elején, szivárványos pólóban akart bemenni az egyik meccsre, de nem engedték be. Akkor 25 percig feltartották a biztonságiak, elvették a telefonját is, majd később a FIFA illetékesei elnézést kértek tőle és végül bemehetett a Wales elleni csoportmeccsre.

Wahl 48 éves volt, 1996 óta volt sportújságíró, a Sports Illustratednél kezdett, ahol több mint 23 évet töltött, később a Fox Sports és a CBS tudósítója is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!