Labdarúgás

2022.12.10. 16:07

Jó hangulatban várja a Tiszakécskei LC az év utolsó meccsét

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság idei utolsó mérkőzését játsszák vasárnap. Ez már a tavaszi forduló első találkozója. A Tiszakécskei LC a Credobus Mosonmagyaróvár otthonába utazik.

Szentirmay Tamás

Felvételünkön Klausz László vezetőedző látható

Fotó: Szentirmay Tamás/archív felvétel

Hosszú ideig tartott az idei másodosztályú bajnokság őszi szezonja, hiszen július 30-án kezdődött és december 11-én fejeződik be. A hazai csapat a tizedik helyen áll, az őszi forduló után befejezése után, ami jónak mondható. Tizenkilenc mérkőzésből hetet megnyertek, négyszer döntetlent játszottak, nyolc alkalommal pedig vesztesként hagyták el a pályát. A legutóbbi találkozón, az óvári pályán, döntetlent játszottak a Soroksárral. Ez reményt adhat a tiszakécskeiek számára, akik szintén döntetlent játszottak az elmúlt fordulóban, igaz idegenben Budafokon. A Tisza-partiak nem titkolt vágya az, hogy a kisalföldi város csapata otthonában is gyűjteni tudják a pontjaik számát. 

Ennek lehet is alapja, hiszen az elmúlt két mérkőzésen négy pontot gyűjtött a csapat, remek hangulatban zajlanak az edzések, Klausz László felrázta a csapatot, és mindenki harcol, küzd mindenkiért. 

Arra a kérdésre, hogy mennyire ismerik a Mosonmagyaróvárt a vezetőedző azt mondta, hogy annyira, mint amennyire a többi másodosztályú csapatot. – Amióta az óvári szakmai vezetésben történt változás, azóta szárnyalnak. Természetesen felkészülünk belőlük és megpróbálunk a gyengeségeikre apellálni, hogy ki tudjuk használni a lehetőségeinket. A bajnokság őszi szakasza lezárult és nagyon szoros a középmezőny. Egy esetleges győzelemmel a tízedik hely körül foglalnánk el helyünket a tabellán. 

Amennyiben veszítenénk, akkor pedig vissza csúszhatnánk, amit természetesen nem szeretnénk. Továbbra is azt érzem, hogy ennek a csapatnak az első tíz között van a helye.

 Vissza tudok kanyarodni a kéthetes felkészülésünkre, ahogyan ott dolgoztak a srácok. Azóta jó irányba haladunk, de ezt természetesen attól is függ, hogy a hétvégén milyen irányba tudunk menni, hogyan tudunk teljesíteni. Nagyon jó a hangulat, ami látható is a csapaton. Az elmúlt fordulóban, mikor 1–0-ra vezetett a Budafok, nem adtuk fel, akadtak helyzeteink, fizikálisan rendben volt mindenki, a futó teljesítmény is meg volt. A fiúk buzdítják egymást nem csak a pályán, de az öltözőben is. Ezt kell kihasználnunk a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen is, tette hozzá Klausz László. 

A Budafok elleni találkozón, az egyik alapember Horváth Zoltán csatár megsérült, le kellett cserélni. Ezzel kapcsolatban Klausz László elmondta, hogy még nem érkezett orvosi diagnózis, több mint valószínű, hogy rá nem lehet a vasárnapi mérkőzésen számítani. Nagy veszteség ez a csapat számára, de megpróbálják pótolni. Rajta kívül csak a hosszú ideje sérült Kalmár Ferencre és Lovas Zsomborra nem számíthat a vezetőedző. Balajti Ádám ugyan hétközben lázas volt, de az ő játéka majd csak az utolsó pillanatban dől majd el. A sérülések és a betegségek ellenére is minden mérkőzésen úgy lépnek pályára a játékosok, hogy győzni szeretnének. A Budafok elleni találkozón is akadtak helyzeteik, amiből tudnak erőt meríteni. Mosonmagyaróváron is azt szeretnék, ha nem csak fizikálisan, de fejben is ott lenne a csapat, mert akkor biztosan nem marad majd el a jó eredmény. 

A Mosonmagyaróvár-Tiszakécske találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik az MTE 1904 Sporttelepen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában