Kézilabda

2022.12.11. 17:25

Elvitte az Ajka a pontokat Kecskemétről - galériával

A forduló előtt a 13. helyen álló KTE-Piroska Szörp a 15. helyen tanyázó KK Ajka csapatát fogadta a férfi kézilabda NB I./B-ben, a 14. fordulóban. A mérkőzést a vendégcsapat nyerte.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Nem vesztegették az időt a csapatok meccs eleji tapogatózásra, nagy lendülettel kezdték a mérkőzést. A hazai alakulat az első támadásból megszerzett előnyét jól őrizte, rendre egy-két góllal ellenfele előtt járt. A hetediktől a tizenkettedig percig azonban érintetlen maradt az Ajka hálója, így a vendégek egyenlíteni tudtak, 6–6. Ezután is akadoztak a kecskeméti támadások; egy Horváth Andor találattól eltekintve továbbra sem tudott eredményes lenni Tóth Norbert legénysége, így amikor az Ajka megfordította a meccs állását, 7–8-as állásnál a hazai tréner magához is rendelte fiait. Rövid időre megrázta magát a KTE, visszaszerezte előnyét, ám nem sokkal később újra gödörbe kerültek a hazaiak; rengeteg hibával kézilabdáztak, így a 23. percben már három góllal is vezetett a Veszprém megyei alakulat. Az ajkaiak hálóőre sem könnyítette meg a Kecskemét dolgát, ráadásul a hibák számát sem sikerült leszorítani, így három gólos vendégelőnnyel, 18–21-es állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban megrázták magukat a hírös városiak; Hunyadi és Lukács két-két góljára csak Dobos tudott válaszolni, így 7 perc alatt kiegyenlített a KTE-Piroska Szörp, 22–22. A vendégek időkérése után azonban ismét az Ajka került fölénybe. A találkozó a legkevésbé sem a rakkolós védőmunkáról szólt; jól bizonyítja ezt hogy a 42. percben már 24–27 állt az eredményjelzőn. A Kecskemét szívós munkával rendre kiegyenlített, majd újra hagyta ellenfelét ellépni, eme koreográfia szerint a 46. percben, 28–28 után újra háromgólosra növelte a fórját az Ajka, 28–31. Ebben a folyamatban lassan felőrlődni látszott a hazai alakulat. Hat perccel a mérkőzés vége előtt – egygólos vendégelőnynél – Tóth Norbert ismét időt kért, hogy legénységét feltüzelje az utolsó szakaszra. Lukács Soma egyenlített is 33–33-ra, ám a végjátékba rendre belehibázott a hazai csapat, így a KK Ajka 37–35-re megnyerte a találkozót.

– Ezúttal megint nem tudtuk pályára vinni azt a harcosságot, azt a küzdeni akarást, amit a szezon elején mutattunk – értékelt Tóth Norbert, a kecskemétiek mestere. – Az nem lehet, hogy a három órát utazó vendégcsapat jobban felpörögjon a meccsre, mint mi. Már sokadszorra fordul elő, hogy gyakorlatilag magunkat verjük meg. Az is bosszantó, hogy gyakorlatilag egy fél év eltelik azzal, hogy csak várjuk, hogy vajon ki lesz a vezére a csapatnak. A mérkőzés után mondtam a fiúknak, hogy attól félek, hogy nagy árat fogunk fizetni az így elhullajtott pontokért.

KTE-Piroska Szörp–KK Ajka 35–37 (18–21)

A KTE góllövői: Lukács 6, Szakály 10(3), Csuzi 1, Papp I. 1, Horváth A. 2, Csengeri 2, Horváth B. 2, Szeverényi 1, Forgács 5, Farkas 1, Hunyadi 2, Deák 2.

Az Ajka góllövői: Konyicsák 1, Jávor 5, Tóth P. 1, Kiss S. 1, Gyene 7, John 2, Dobos 5, Breuer 5, Ernei 6, Buri 1, Perczel 1, Bonyhádi 2(2).

Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 3/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában