Kosárlabda

2022.12.08. 09:11

Az Oroszlányt fogadja a KTE

Két idegenbeli sikerrel a háta mögött pénteken újra a Messzi István sportcsarnokban lép parkettre a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A hírös városiak az MVM OSE Lions csapatát fogadják a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, a 11. fordulóban.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A KTE pénteki vendégének, az Oroszlánynak a mérlege eddig öt győzelem és öt vereség, ezzel jelenleg a tabella 9. helyét foglalják el. Legutóbbi három meccsükből kettőt elveszítettek – a Falco és a Paks ellenit –, ám előtte legyűrték hazai pályán a Szolnokot, ami jól mutatja, hogy remek teljesítményre képesek.  

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egy rossz szériából tudott kilépni az elmúlt héten két idegenbeli győzelemmel. Előbb a Honvédot gyűrték le a fővárosban, majd a Kaposvárt hosszabbításban fektették két vállra. Így már ismét a legjobb nyolc között tudhatják magukat.

Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője nehéz meccsre számít pénteken, hiszen létfontosságú lesz a győzelem megszerzése mindkét gárdának.

–Az OSE az egyik legagresszívabban védekező csapat a ligában, rendre nagy nyomást helyeznek a labdás játékosra - hívta fel a figyelmet Forray Gábor. – Ezért nagyon nem lesz mindegy, hogy hogyan támadunk. Támadásaik során rendre alacsony szerkezetben játszanak, és gyors tranzíciókból dobnak rendezetlen védelem ellen. Sok hárompontos kísérletet is vállalnak, egészen jó százalékkal. A lefelé, illetve kifelé válásaikra is a labdás kettő-kettőknél ügyelnünk kell, mert ezekből jól bontják a védelmet. 

Jól megszervezett, stabil védekezésre lesz szükségünk ellenük, támadásban pedig okosan, türelmesen kell építkeznünk, hogy megtaláljuk az üres dobóhelyzeteket. Kemény ütközetre számítok, hiszen az Oroszlánynak is és nekünk is létkérdés lesz ez a mérkőzés. 

Ha ők nem nyernek, nehéz helyzetbe kerülnek atekintetben, hogy képesek-e elérni az alapszakasz felére az első nyolc hely valamelyikét, ami a Magyar Kupa-indulás miatt fontos. Kettőzött erővel fognak küzdeni, ám a mi szemünk előtt is a győzelem lebeg. Én nagyon bízom a játékosaimban, a legutóbbi sikerek plusz önbizalmat adtak számunkra. Győzni szeretnénk ismét, és ebben szurkolóink segítségére is nagy szükségünk lesz, mert ha ők ott állnak mellettünk, akkor nincs lehetetlen feladat - mutatott rá a mester.

A mérkőzés pénteken este 18 órakor kezdődik a Messzi István sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában