Katar 2022

2022.12.09. 13:19

A franciák szerint nagyon veszélyes lehet rájuk az angolok védője

Az angoloknak világklasszis támadóik vannak, ám a címvédő franciák mégsem tőlük tartanak a legjobban.

baon.hu

Anglia szombaton mérkőzik meg Franciaországgal

Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A vb-címvédő franciák legjobb formában lévő játékosa Kylian Mbappé, a PSG sztárja 5 góljával vezeti a góllövőlistát. A világbajnok támadó a pályafutása során eddig 11 vb-meccset játszott, ezeken 9 gólt lőtt, így érthető, ha tőle tartanak leginkább az angolok – derül ki az origo.hu cikkéből.

Gareth Southgate együttesében is klasszis támadók vannak, ráadásul Harry Kane, Bukayo Saka, Phil Foden és Marcus Rashford is remek formában futballozik ezen a vb-n.

Érdekesség, hogy a franciák mégsem tőlük félnek a legjobban, a L'Equipe sportnapilap ugyanis a Manchester United hátvédjét, Harry Maguire-t nevezte meg az ellenfél legveszélyesebb játékosának. Ez azért is különös, mert Maguire rengeteg kritikát kapott a klubjában nyújtott gyenge teljesítménye miatt, bár az tény, hogy az angol válogatottban lényegesen jobban játszik.

A franciák szerint a 29 éves védő nagyon veszélyes lehet a pontrúgásoknál, ezért fokozottan figyelni kell rá a szögleteknél, szabadrúgásoknál.

Az Anglia-Franciaország negyeddöntőt szombaton 20 órától rendezik az al-Bajt Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!