Róma

2022.11.03. 19:51

Világbajnokok lettek a kecskeméti Dance for Art táncosai

Újabb kiváló eredményt ért el a kecskeméti Dance for Art Táncegyesület. A fiatalok ezúttal Rómában bizonyították tehetségüket.

Sebestyén Hajnalka

Rómában rendezték meg a világbajnokságot

Fotó: Dance for Art

Múlt hétvégén rendezték meg Rómában a World Dance Championship elnevezésű nemzetközi táncversenyt, ahol a kecskeméti Dance for Art Táncegyesület is képviselte hazánkat.

Nagy Zsuzsa, a tánciskola vezetője elmesélte: a versenyzők lelkesen készültek a táncvilágbajnokságra, a szülőkkel együtt izgatottan várták a nagy megmérettetést, melyre három koreográfiával is készültek. Megérte a sok munka: a versenyről végül egy első, egy második és egy negyedik helyezéssel térhettek haza.

A csoport open kategóriában hozta el a legjobbaknak járó díjat. Aranyérmet kapott Domián Petra, Gelányi Csenge, Hegedűs Máté, Helmeczi Benedek, Király Amanda, Király Hanna, Kovács Bítia, Orlov Natasa, Pásztor Ramóna, Szöllősi Elenor és Vidman Emma produkciója.

A két duó koreográfia open, illetve modern kategóriában indult, ahol előbbiben Király Amanda és Hegedűs Máté negyedik helyezést ért el, utóbbiban pedig Vidman Emma és Hegedűs Máté koreográfiája végzett a második helyen, így ők, ezüst
éremmel térhettek haza a versenyről.

A táncosok azonban a világbajnokság végeztével sem pihenhetnek, hiszen hamarosan megkezdik a felkészülést a következő versenyszezonra. A sok edzés és próba mellett a Dance for Art csapata  december 11-én adja elő új, egész estét betöltő show-műsorát, ahol a tánciskola minden növendéke bemutathatja tudását a kíváncsi közönség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában