Labdarúgás

2022.11.12. 07:00

Szépen zárna a KTE Zalaegerszegen

A Kecskeméti TE az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Zalaegerszegi TE vendége lesz szombaton, ez lesz az élvonalban az utolsó forduló ebben az évben. A lila-fehérek kifejezetten szép őszön és éven is vannak túl, és pontszerzéssel biztosan a dobogón töltenék a téli pihenőt.

Nyitray András

Szalai Gábor (lilában)

Fotó: Bús Csaba

Jó hangulatban készülhet mindkét együttes a szombati meccsre, hiszen nem sikerült rosszul ez a fél szezon egyik gárdának sem. Azért is különösen megsüvegelendő teljesítmény ez, mert a Kecskeméten kívül csak egy fiatalabb átlagéletkorral rendelkező csapat van az NB I-ben, az pedig a Zalaegerszeg. A ZTE ugyan eltiltás miatt elveszítette edzőjét, Ricardo Monizt, ugyanakkor előbb az Újpestet otthon (1–0), majd a Kisvárdát idegenben (3–0) verte meg. Nem csoda, hogy a nagyon sűrű mezőnyben pillanatok alatt feljött az ötödik helyre a mostani vendéglátó, mely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a mezőnynél. 

A Kecskemét továbbra is tartja dobogós helyezését újoncként, és ha nem kap ki az utolsó idei fordulóban, akkor mindenképpen meg is tudja majd tartani azt. A KTE sincs rossz passzban, hiszen az egész ősz folyamán csak két mérkőzést veszített el, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy mindkettőt idegenben, így nagyon oda kell figyelnie a vendégeknek a szezonzárón. Hazai pályán 3–1-re nyert korábban a Kecskemét, erre a meccsre szívesen emlékeznek vissza most is a vendégek. 

– Rögtön azt emelném ki, hogy a Zalaegerszeg egy nagyon jó erőkből álló csapat, jó focit is játszanak – mondta az ellenfélről a KTE saját nevelésű védője, Szalai Gábor. – Hazai pályán kifejezetten nehéz ellenük pontot szerezni. A legutóbbi meccsünkön jobban kezdtek, de volt egy fordulópont, aminek én is főszereplője voltam. Fejeltem egy gólt, amit végül visszafújtak, de ezzel akkor jobban jártunk, hiszen büntető és piros lap követte. Most is arra számítok, hogy az akaratukat megpróbálják ránk erőltetni, de ha ezt tudjuk kezelni, illetve mi tudjuk kézbe venni az irányítást, akkor jó esélyünk lehet ponttal, pontokkal hazatérni. 

A Kecskemét hazai pályán veretlen maradt az őszi szezonban, négy győzelem mellett négy döntetlent értek el a lila-fehérek a Széktói Stadionban, legyőzve például a Ferencvárost is. Szalai Gábor szerint fantasztikus az a futball-láz, ami jelenleg a városban van. 

– Még a nyár folyamán szó volt róla, hogy nem biztos, hogy hazai pályán tudunk majd játszani. Amikor végül eldőlt, hogy maradhatunk a Széktói Stadionban, az hatalmas öröm volt az egész csapat számára. Tudtuk, hogy igazi futball-láz van, illetve lehet a városban. Sokan hiányolták az NB I-et, most itt van, tényleg rengetegen jöttek ki és szurkoltak nekünk, többször jegyet sem lehetett már kapni. Ez óriási lökést adott a csapatnak hétről hétre, és ennek a jó formának ez is lehet a titka, hogy a szurkolók is nagyon odatették magukat – tette hozzá Szalai Gábor. 

Kecskeméten szeretnénk méltó módon lezárni ezt az évet. Hatalmas meglepetésre hét év után visszatért nyáron az élvonalba a KTE, ahol azóta is tart az álomszerű szereplés, nem mellesleg február óta csupán kettő bajnokit bukott el a gárda.

– Elégedettek lehetünk, a várakozások felett teljesítettünk. Boldogok vagyunk, de tesszük tovább a dolgunkat, mert szeretnénk szépen lezárni ezt az évet, ami rengeteg örömet hozott mindenkinek. Február óta nem kaptunk ki hazai pályán, csupán kettő vereségünk volt azóta összesen ebben az évben bajnoki meccsen. Szeretnénk ennek megfelelve szépen befejezni az évet, és jó hangulatban elmenni pihenni – zárta gondolatait Szalai Gábor. 

A Zalaegerszegi TE–Kecskeméti TE mérkőzés szombaton 18 óra 15 perckor kezdődik a ZTE Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában