Dunaszentbenedek/Tereprali

2022.11.29. 19:47

Sikeres gépátvétel, Dakarra kész a Qualisport Racing

Túl van a 2023-as Dakar-rali gépátvételén a Qualisport Racing, a dunaszentbenedeki versenykamionra felkerült az 530-as rajtszám a dél-franciaországi Le Castellet-ben.

Tapodi Kálmán

A Qualisport Racing verseny- és szervízkamionjánál is mindent rendben találtak a szervezők

Fotó: Qualisport Racing

Gyakran hallani olyan jelzőket a Dakar-ralival kapcsolatban, hogy a legkeményebb, a leghosszabb és a legnagyobb presztízsértékű maratoni verseny a világon: a Qualisport Racing kamionos alakulata ezeket csak később tapasztalhatja meg, az viszont már az adminisztratív- és technikai ellenőrzésen bizonyosságot nyert számukra, hogy a derbi rászolgál „a legjobban szervezett futam” jelzőre is. A sivatagi versenyeket megelőző kötelező ellenőrzés általában rémálommal ér fel, mert hosszadalmas és aprólékos, a dél-franciaországi Le Castellet-ben tartott Dakar-ellenőrzés viszont minden részletre kiterjedő volt ugyan, de úgy ment, mint a karikacsapás – számolt be sajtóközleményében a Qualisport Racing.

„Időben érkeztünk az F1-es Francia Nagydíj helyszínére, a Paul Ricard pályára, ahol az adott időpontban csak velünk foglalkoztak. Az adminisztratív ellenőrzésre az online nevezési felületen mindent előre elintéztünk, így ez a része olyan gyorsan ment, mint még soha, maximum húsz perc volt az egész. 

Mivel a Hyena új kamion, a technikai ellenőrzés bonyolultabb és átfogóbb volt, a felügyelők mindent megtekintettek, átnéztek és rendben is találtak. Nem titkolom, nagyon örülünk ennek, ez egy fontos mérföldkő mindannyiunk számára.

Jó érzés volt látni, hogy az 530-as Dakar-rajtszám ott díszeleg a kamionon, amelyet rengeteg munkával készítettünk el. Természetesen átvizsgálták a szervizkamiont is, minden renden találtak, így indulhattunk Marseille-be, a kikötőbe, ahol búcsút vettünk a járgányoktól, amelyeket Szaúd-Arábiában látunk majd viszont, a rajt előtt” – mondta a Qualisport Racing delegációját vezető fedélzeti szerelő, Ács László, aki a szervizcsapat két munkatársával, Kovács Attilával és Monori Milánnak együtt vett részt az ellenőrzésen.

Az Africa Eco Race kamionos kategóriáját 2010-ben és 2020-ban megnyerő, az első Dakar-ralijára készülő csapat izgatottan várja a Dakar-rali útvonalának újabb részleteit. A szervezők mostanáig csupán a rajt és a cél helyszínét, valamint néhány apróságot árultak el, december elsején azonban egy nagyszabású online sajtótájékoztatón közreadnak olyan információkat is, mint például az össztáv, a szelektív szakaszok hozza, de nyilvánossá válnak majd az útvonal főbb állomáshelyei is.

A Kovács, Czeglédi, Ács trió az asszisztenciastábbal együtt karácsony után, december 27-én indul el Szaúd-Arábiába, ahol a 2023-as Dakar-rali az Óév utolsó napján rajtol és 14 szelektív szakasz után január 15-én, Dammam városában fejeződik majd be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában