Kézilabda

2022.11.25. 07:00

Pénteken Győrben lép pályára a KTE-Piroska Szörp

Pénteken este 19 órai kezdettel az AgroFeed ETO UNI Győr vendége lesz a férfi kézilabda NB I./B 12 fordulójában a KTE-Piroska Szörp. Nehéz feladat vár a kecskemétiekre a képzeletbeli dobogó harmadik fokán álló Győr otthonában.

Vincze Miklós

Egy héten belül már a harmadik tétmérkőzését vívja meg a kecskeméti férfi kézilabda csapat. A BFKA-Balatonfüred elleni győztes vasárnapi bajnoki megmérettetést követően kedden a KTE az élvonalbeli Cegléd gárdáját fogadta a Liga Kupában – ezt a mérkőzést a vendégek nyerték –, pénteken pedig már a dobogós Győr otthonában vizitálnak a hírös városiak.

Pikáns összecsapás várható a folyók városában, hiszen az ETO-t az a Bencze József irányítja, aki NB I.-be vezette a KTE-Piroska Szörp csapatát, sőt, az élvonalban is Bencze mester vezényelte a gárdát. Az idei szezonban a Győr csapata formálódik a kezei alatt, nem is eredménytelenül, hiszen az ETO harmadik az NB I/B tabelláján. Hét győzelem mellett két döntetlen és két vereség ä mérlegük.

A KTE-Piroska Szörp a szezon kezdetén az elvártnál jobban rajtolt, teljesítménye azonban hullámzó, de fiatal csapatról van szó, amely képes a bravúrokra. A Kecskemét négy győzelemmel és egy döntetlennel várja a fordulót, a tabella 12. helyéről.

– Az NB I/B egyik legjobb, legkeményebb csapatához utazunk, amely egyre jobb formában van – nyilatkozta Tóth Norbert, a kecskemétiek vezetőedzője. – Az előző fordulóban ugyan botlottak a győriek, de ez nem téveszt meg minket, tudjuk, hogy az egyik legerősebb csapat a mezőnyben. Vesztenivalónk nincs, az esélyesség terhe a Győrt nyomja. Nem megyünk feltett kézzel, hátha sikerül meglepetést tudunk okozni.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában