Birkózás

2022.11.02. 12:00

Nagyszerűen szerepeltek a félegyházi birkózó lányok a diákolimpián

Csongrádon rendezték az idei női diákolimpiai bajnokságot, amelyen a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület versenyzői ezúttal remek formájukat hozták: négyen állhattak dobogóra, közülük ketten aranyérmet, ketten pedig bronzérmet szereztek – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző.

Vajda Piroska

Elmondta, az U13-as korosztályban Bárány-Almási Bianka, a tavalyi évhez hasonlóan idén is győzni tudott. Az idei magyar bajnoki címe mellé begyűjtötte a diákolimpiai aranyérmet is a 66 kg-osok között. A másik bajnok Hideg Zita, az 54 kg-os súlycsoportban mindenkit nagyon magabiztosan győzött le. Ezzel Zita már sportpályafutása harmadik bajnoki címét szerezte diákolimpiákon. Az U15-ben versenyző két lány is hatalmas küzdelmeket vívott. Az 54 kg-os Bene Ivett és a 66 kg-os Kiss Henrietta is kiharcolta a bronzérmet – részletezte Szabó József, akinek eredményes munkáját Ván Jenő, Kelemen András, Molnos Norbert és Polyák Dániel edzők segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában