Kézilabda

2022.11.09. 17:17

Kihasználták a rivális botlását

Az NB II-es és a megyei bajnokságokban is rengeteg mérkőzést játszottak a legutóbbi fordulóban. A hétvége sláger mérkőzése a Kiskunmajsa és a Mizse KC összecsapása volt a férfiaknál. A hazaiak alaposan megszorongatták a hibátlan Lajosmizsét, de a hajrában a rutinosabb vendégek meg tudták szerezni mindkét pontot.

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

Fej fej mellett haladtak a csapatok végig a kiskunmajsai derbin, ahol folyamatosan változott az állás, így teljesen nyitott volt a hajrá is. Itt már a rutinosabb Mizse KC akarata érvényesült jobban, Benke Viktor kettő hétméterest is értékesített, amivel 32–33-ra nyertek a vendégek. A Lajosmizse ezzel megőrizte hibátlan mérlegét, ráadásul dupla örömre adott okot, hogy a még szintén hibátlan Csepel kikapott, így már pontelőnnyel vezetnek a lajosmizseiek. 

– Sajnos a meccs végére fejben kiürültünk, a Mizse KC-nak voltak még friss emberei és kondival is jobban bírták. A végjátékot így jobban bírták, az utolsó percekben már nem tudtunk gólt lőni, ők pedig kaptak két hétméterest, amit értékesítettek is. – értékelt Kun Tamás, a Kiskunmajsa vezetőedzője. – Ezek után nem volt már esélyünk visszajönni. A tabella alapján a helyezésünk reális, viszont én ismerem a játékosaimat, tisztában vagyok a képességeikkel, így akár egy-két hellyel előrébb is állhatnánk. Megvagyunk ehhez fejben és testben is. Sajnos folyamatosan vannak gondjaink a sérülésekkel, munkahelyi elfoglaltságokkal, emiatt nem mindig tudunk optimális helyzetben készülni az adott mérkőzésünkre. A következő mérkőzésünk a tabellán második Csepel ellen lesz hazai pályán. Ellenfelünk éppen most kapott ki először Üllőn, de nagyon bízom benne, hogy nem ellenünk fognak javítani. Készülünk nagyon a meccsre, bízhatunk a hazai pályánkban is, ahol nekünk kifejezetten jól szokott menni. Megpróbálunk nyerni most is.

A vendégek értékes győzelmet arattak, de a nehéz hajrá majd csak most jön még Avar György csapatának. 

– Egy nagyon kiélezett és parázs mérkőzést játszottunk, ahol sajnos sérülések miatt egyre kevesebben maradtunk. Kevés variációs lehetőségünk maradt, de a fiúk jól bírták a terhelést. Talán a rutin az, ami segített nekünk abban, hogy megszerezzük a két pontot – foglalta össze a látottakat Avar György. – Meg kell jegyeznem, hogy ez a bajnokság, ez a csoport sokkal erősebb, mint amiben tavaly szerepeltünk. Jóval kiegyensúlyozottabbak az erőviszonyok, akár a tabella elején, akár a végén. Csináljuk a dolgunkat, szeretnénk minél jobb eredményt elérni, és ezért mindent meg is teszünk. A Szigetszentmiklós fiataljaival találkozunk legközelebb, ezt a meccset egy felkészülésnek tekintjük az utolsó három, rendkívül nehéz megmérettetésre, hiszen a közvetlenül mögöttünk található csapatokkal találkozunk majd.

A szintén az NB II. déli csoportban szereplő KTE U23 hazai pályán 32–35-re kapott ki a Tököltől, így azonos pontszámmal, hatodik helyen követi az ötödik Kiskunmajsát. A dél-nyugati csoportban a Kalocsai KC Mecseknádasdon nyert 24–25-re, míg a Kiskőrös a Tungsram otthonában kapott ki 38–27-re. Előbbi csapat ötödik, utóbbi tizedik a tabellán. A nőknél a szabadnapos, még hibátlan Bácsalmás megtartotta vezető helyét, miután a második Mizse KC 39–32 kapott kis Békéscsabán. 

A Kiskunmajsa a Csepelt, a Mizse KC a Szigetszentmiklós U23-as csapatát fogadja a következő körben, míg a KTE fiataljai ugyancsak otthon a Kistext ellen bizonyíthatnak majd. Otthon lép pályára a Kalocsa is, mely az éllovas Tungsram ellen bizonyíthat, míg a Kiskőrös a PEAC-ot látja vendégül a következő fordulóban.  

A megyei bajnokságokban is rengeteg mérkőzést rendeztek ezúttal. A férfiaknál A Kalocsa 35–25-re verte a Soltvadkerti KUSE-t, míg a kecskeméti városi derbin az Euroscale Kecskemét 26–31-re nyert a Kecskeméti Kézilabda Sport otthonában. A Tiszakécske a Bácsalmást gyűrte le otthon (32–27), míg a forduló rangadóján az STE-BS Plastic a Kiskunhalast lepte meg 31–27-re, így a tabella élére állt az UKSC-t megelőzve. 

A nőknél a címvédő Nemesnádudvar továbbra is dominál, hibátlan mérlegét nagy különbségű sikerrel erősítette meg a bajnok Soltvadkerten (14–37). Legnagyobb üldözőjük továbbra is a Tisza Volán, mely ezúttal Kiskőrösön nyert 24–25-re, míg a Kiskunmajsa a Kalocsát gyűrte le otthon 24–22-re. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában