Kosárlabda

2022.11.27. 21:12

Küzdelmes meccset nyert meg a Paks Kecskeméten – galériával

A nyolc kör után a 9. helyen álló Atomerőmű SE csapatát fogadta vasárnap este a 8. Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. alapszakaszának a 9. fordulójában. A végig küzdelmes mérkőzést a hajrában döntötte el a maga javára a Paks.

Vincze Miklós

Végig küzdelmes volt a mérkőzés

Fotó: Bús Csaba

A palánkok alatt dúlt a csata a mérkőzés első perceiben, majd egy eladott labdából zsákolhattak a vendégek, 2–6. Eilingsfeld és Karahodzics párharca folytatódott: előbbi kettessel, utóbbi büntetőből volt eredményes, 3–8. Több pontatlanság is adódott mindkét palánknál, lassan születtek az újabb kosarak, így 5–12 állt a táblán mindössze két perccel az első negyed vége előtt. Kovács triplájával tízre növelte előnyét az ASE, a KTE-nél pedig Klobucar szorgoskodott össze három egységet egy akció alatt, így végül 8–18-cal zárult az első etap.

A folytatásban Ivkovic tört be és tette fel jó ütemben, majd jó védekezés után a következő akciónál ráestek kinti kísérlete közben, a büntetők közül kettő bement, 12–18. Atkinson duplája után Townes állt bele a dobásba, 14–20. Kapkodó volt a játék, sok eladott labda és pontatlanság jellemezte a gárdák teljesítményét. 

A csendet Borisov a vonalról törte meg, 15–20. Buckingham hármassal reagált, Atkinson pedig közelről dobta be, 15–25. Fazekas trojkája a legjobbkor jött, utána pedig Klobucar is elsüllyesztett egy távolit, 20–25. 

Kovács dobhatott büntetőket, de csak az egyik volt jó, 20–26. Dramicanin szemfüles kettesére egy hármas jött válaszként, Forray Gábor pedig 22–29-nél időt kért. A KTE szlovén játékosa ezúttal bátran tört be, a ziccer is jó volt, de a ráadás büntető nem, 24–29. Karahodzics volt harcias, és 26–29-re hozta fel csapatát. Időt kért a Paks, és fel is ébredtek, két gyors kettessel 26–33-ra léptek meg. Forray Gábor rendelte magához fiait, és sikerült is faragni a differenciából, 28–33-as állásnál vonultak nagyszünetre a csapatok.

Kucsera adta meg az alaphangot egy kiváló triplával, majd Karahodzics termelte be a gyűrű alól, 33–33. 

Atkinson forgatta meg védőjét, őt pedig honfitársa, Edwin követte, 33-37. Eladott labdából újra Atkinson roboghatott, 33–39. Borisov hármasával zárkózott a KTE, 36–39, majd Klobucar is megvillantotta tudását, így 39–39-nél újra beérte ellenfelét a Kecskemét. Labdaszerzésből a szlovén önzetlen volt, Townes pedig nem hibázott, és máris hazai vezetést mutatott a tábla, 41–39. Edwin lendült be, és 43–45-re módosította az állást. Townes a vonalról egyenlített, Klobucar pedig remekül engedte el kintről, 48–45. Buckinghamnek is elsült a keze, Wittmann tempójára Edwin triplával válaszolt 50–51. A KTE csékája nem hagyta annyiban, és ő is megmutatta dobótechnikáját, 53-51.

Gyors tranzíció végén Edwin volt a befejező, őt pedig Kovács követte egy triplával, 53–56. Grubor büntetőből talált be, 53–57. Nem találta a ritmust a Kecskemét, míg az ASE Atkinson révén növelte pontjai számát. 53–59-nél Forray Gábor időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Kucsera a sarokból villant fontos pillanatban, 56–59.Wittmann csente el a játékszert, és nyargalt végig, 58–59. Kovács tört be, szétnyílt előtte a védelem, már könnyű dolga volt, 58–61. Klobucar vállalt egy kintit, és jól tette, hiszen újfent sikerült egyenlíteni, 61–61. Aztán újra ő emelte rá, ezúttal is kiváló volt a mozdulat és az ütem, 64-61. 

Kihagyott paksi büntetők után Grubor hármasa 64–64-re módosította az eredményt. Edwinre nem volt ellenszerük a hazaiaknak, ziccere és egypontosa is bement, 64–67.

 Kucserának ütöttek oda, a második büntetője behullott, 65–67. Az ASE amerikai légiósa megint kettő plusz egyet jegyezhetett, 65–70. Karahodzics volt határozott a palánk alatt, 67–70. Egy-egy kettes után Edwin állhatott a vonalra, és nem hibázott. A végeredmény: 69–74 lett a Paks javára.

– Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek, még ha a mi butaságunk is kellett hozzá, ugyanis kulcsfontosságú szituációkban alapvető hibákat vétettünk – értékelt Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője. – Búslakodásra nincs időnk, készülnünk kell, mert szerdán már jön a folytatás.

– Gratulálok mindkét csapatnak – értékelt Csirke Ferenc, az atomvárosiak mestere. – A KTE elég gyengén dobott az első félidőben, de tudtuk, hogy ez nem marad így végig. Jöttek is tőlük az extra hármasok, főleg Klobucar járt ebben az élen. Kulcsmomentum volt, hogy amikor a Kecskemét átvette a vezetést, akkor mi újra lendületet fogtunk egy fontos hármassal. Harcoltunk végig, és az is fontos volt, hogy a sérültjeink visszatértek. A maira tudunk építkezni. Azt kívánom, hogy kerüljenek el minket a sérülések, betegségek a jövőbe.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Atomerőmű SE 69–74 (8–18, 20–15, 25–18, 16–23)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 8, Wittmann 7/3, Ivkovic 4, Borisov 4/3, Karahodzics 9. Csere: Klobucar 26/15, Kucsera 7/6, Fazekas 2, Dramicanin 2. Vezetőedző: Forray Gábor

ASE: Edwin 27/3, Frank Á., Grubor 7/6, Eilingsfeld 6, Atkinson 14. Csere: Kovács Á. 11/6, Buckingham 7/6, Gulyás 2, Taiwo. Vezetőedző: Csirke Ferenc

A Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét a következő mérkőzését szerdán vívja, a Budapest Honvéd vendégeként, 19 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában