Röplabda

2022.11.05. 20:00

Három szettben győzött a Röpke

A sereghajtó Salgótarjánt fogadta a HÉP-Röpke SE szombaton a női NB II. Keleti csoportjában, az alapszakasz 7. fordulójában. A hazai csapat érvényesítette a papírformát.

Vincze Miklós

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A felsőházi rájátszásba jutásért versenyben lévő, a felsőházat célzó HÉP-Röpke SE a sereghajtót fogadta szombaton délután. A mérkőzést ránézésre simán nyerték a kecskeméti lányok, a vendégek azonban főként a második és a harmadik szettben komoly erőfeszítésre késztették a hazaiakat. A papírformát azonban igazolta, hozta Erik Milán csapata.

–Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen hoztuk azt az eredményt, amit szerettünk volna. Értem ezalatt azt, hogy nem engedtünk szettet az ellenfélnek, egyébként nem is szabadott volna, hiszen a sereghajtóval játszottunk. A játékkal viszont nem voltam elégedett. Meglehetősen bizonytalanok voltunk támadásban, nem voltunk a mérkőzés teljes egészében eléggé sportosak, elismerem, ma meglehetősen rövidek voltak az olyan periódusaink, amikor igazán beindult a szekér, amikor igazán jól játszottunk, és amikor voltak remek mozdulatok, akciók. De összességében gyengén játszottunk ma. Szerencsére ezen a napon nem volt akkora ellenállás a túloldalon, hogy ez megbosszulja magát, de egy, a papírformát tekintve erősebb csapat ellen az biztos, hogy ilyen luxust nem engedhetünk meg magunknak. A tapasztalatokat levonjuk, és a hét elejétől már készülünk a következő, igen fontos tétmeccsre, amelyet a Szolnok vendégeként vívunk. A Szolnok, akárcsak mi, a följutást érő két helyért küzd. Így aztán komoly tétje lesz annak a meccsnek. Öt találkozónk van még hátra az alapszakaszból, ezek közül minél többet kéne megnyernünk, illetve minél több pontot kell szereznünk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutást érő helyezés. Mert a szándékunk természetesen az, hogy a felsőházban folytassuk.

Az edző a mai mérkőzésen a liberót, Baranyi Barbarát látta a legjobbnak. – Ő volt nem csak a hazai csapat, hanem a mezőny legjobbja. Nagyon sokszor a saját területén kívül is hasznosan mezőnyözött, hozta az ingyen labdákat, remekül játszott, és hajtott végig. Ő mozgott ma a legjobban a csapatomban.

HÉP-Röpke SE–SBTC 3–0 (-17, -22, -22)

Női NB II. Keleti csoport, alapszakasz, 7. forduló

Kecskemét, Kocsis Pál szakközépiskola tornaterme, játékvezetők: Bibók Ferenc, Gubicz Imre.  

HÉP-Röpke: Lehoczki, Beóka, Nagy R., Pintér, Kiss L., Illés. Liberó: Baranyi, Szabó Cs. Csere: Horváth J., Sanchez. Edző: Erki Milán.

SBTC: Ullmann, Velencezi, Tóth Zs., Hadusovszki, Kiss B., Sárközi-Bürgi. Csere: Deák. Edző: Mátrai István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában