Kosárlabda

2022.11.18. 21:00

Győzött Kecskeméten a bajnoki címvédő Falco – galériával

A válogatott szereplése miatti szünet után első bajnoki mérkőzésén a bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatát fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi első osztályú kosárlabda bajnokság 7. fordulójában. A küzdelmes mérkőzést a vendégek nyerték.

Vincze Miklós

Hiába küzdött a Kecskemét.

Fotó: Bús Csaba

0–7-tel indított a Falco, majd Townes révén megszületett az első kecskeméti kosár is, 2–7. Forray Gábor az 5. percben kénytelen volt időt kérni, hogy rendezzék a sorokat, ekkor 2–12 állt a táblán. Előbb egy Kucsera triplával, majd Klobucar büntetőivel zárkózott tovább a KTE, 9-14. Karahodzics is feliratkozott a táblára, 11–14-nél már Milos Konakovnak kellett fejmosást tartani. Borisov hármasával egalizált a KTE, 14–14. Karahodzics állhatott a vonalra, az egyik beesett, 15–14.

Barac zsákolására Borisov válaszolt a második negyed elején, 17–16. Felváltva estek a kosarak, Borisov percei voltak ezek a kecskeméti oldalon, őt pedig Townes követte egy szép betöréssel, 28–25. Pot kettő plusz egyes akciójával fordított a vasi gárda, 28–30. 32–32-nél Klobucarnak ütöttek oda, miközben beleállt a trojkába. A megítélt büntetőkből kettőt értékesített, és ezzel újra a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnél volt az előny, 34–32. 

Cowels távolijával 35–35-re módosult az állás, s ezt követően pontosabbá vált a vendég együttes, így 37–44-gyel mehettek szünetre a csapatok.

A folytatásban Brown lépett be az alapvonalról és tette fel határozottan, míg a túloldalon Wittmann villant meg, 39–46. Pontosabb volt a befejezéseknél a Falco, és 41–50-re megléptek. Borisov hármasa épp a legjobbkor esett be, 44–50. Dramicanin büntetőivel olvadt tovább a hátrány, 46–50. Barac és Cowels vette hátára a vasiakat, a másik palánknál Kucsera mindkétszer pontos volt a büntetővel, 48–54, majd véleményes szituációk után tízre nőtt a vendég fór, 48–58. Klobucar egypontosát követően jött egy tripla, 49–61-es állásnál időt kellett kérnie a KTE stábjának. Karahodzics küzdötte be a bőrgolyót a gyűrűbe, de a ráadás büntető nem ment be, 51–61. Szép labdajáratás után Wittmann a sarokból hintette be a triplát, 54–61. Visszaállt a tízpontos differencia, de Karahodzics gondoskodott róla, hogy ez ne tartson sokáig, 56–64. Sikertelen távoli kísérletek után Pot törte meg a gólcsendet, 56–67.

A záró felvonás elején Townes vitte végig az akciót, 58–67. 

Kovács tempójára Dramicanin a palánk alól válaszolt, viszont ezt követően két támadásnál is második szándékból tudott eredményes lenni a Falco, ezért 60–73-nál időt kért Forray Gábor. 

Townes kavarta meg a vendég védelmet, majd növelte saját és csapata pontjainak számát, 62–73. Kovács nagyon elkapta viszont a fonalat a vendégeknél, 62–76-ra léptek meg a vasiak. Karahodzics kettese után újabb érthetetlen ítélet született, ebből a Falco büntetőhöz jutott, majd támadhatott is, 64–79. Townes és Klobucar volt a főszereplő, 70–81-re jött fel a KTE öt perccel a vége előtt. Perl kintről, Brown pöciből tudott betalálni, 70–86-nál Forray-mesternek magához kellett rendelnie fiait. Igyekezett visszajönni a mérkőzésbe a Kecskemét: Borisov és Kucsera fontos kosaraival 79–90 állt a táblán, ekkor még egy perc ötven másodperc volt hátra a találkozóból. Mindent elkövettek a hírös városiak, ám a címvédő nem engedte ki keze közül a győzelmet. A végeredmény: 85–95.

– Az első félidőben az utolsó másfél percért vagyok bosszús, mert ott úgy állt a meccs, hogy mi is vezethettünk volna a szünetben – értékelt Forray Gábor, a hazaiak vezetőedzője. – A Falco magasabb sebességben és fizikálisabban játszik, mint mi, ezért csak akkor tudunk eredményesek lenni, ha száz százalékosan koncentrálunk, nem hibázunk. Ez persze nagyon nehéz. Voltak eladott labdáink, amikből azonnal kontrát kaptunk, és ahelyett, hogy mi vezettünk volna, megléptek tőlünk. Sok energiát emésztett fel, hogy ezeket ledolgozzuk. A szurkolóinknak köszönöm a biztatást, ma is kitettek magukért. Folytatjuk a munkát, most jönnek azok a meccsek, ahol lesz igazán keresnivalónk. A Falconak sok sikert a nemzetközi szerepléshez, gratulálok a győzelmükhöz.

– Tudtuk, hogy egy erős KTE-hez jövünk – nyilatkozta a vendégek mestere, Milos Konakov. – Az első negyed a terveink szerint alakult, majd a folytatásban idegessé váltunk, és csak az utolsó egy percben tudtunk előnyt kiépíteni. A második félidőben már azt láttam, amit szerettem volna, sokat járt a labda, és jól védekeztünk. A hosszú szünet után nehéz újra megtalálni a ritmust, de boldog vagyok, mert nekünk ez most sikerült, és a fiatalok is hozzá tudtak tenni az eredményességünkhöz. Sok sikert a Kecskemétnek a folytatásra.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85–95 (15–14, 22–30, 19–23, 29–28)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Townes 13, Klobucar 13/3, Ivkovic, Dramicanin 6, Karahodzsics 10. Cserék: Boriszov 22/12 ,Kucsera 12/6, Wittmann 9/6, Fazekas. Vezetőedző: Forray Gábor.

Falco Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 17/3, Kovács B. 20/9, Brown 10/3, Tiby 4, Keller Á. 6. Vezetőedző: Milos Konakov. Cserék: Cowels 18/15, Sövegjártó, Perl 10/3, Barac 8, Krivacevic 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában