Csenki Ferenc

2022.11.30. 15:51

Emlékfát ültettek és emléktáblát avattak a halasi ökölvívó legenda tiszteletére – galériával

A Szilády Áron Református Gimnázium udvarán ültettek emlékfát Csenki Ferenc ökölvívóedző, Kiskunhalas Díszpolgára emlékére a Halasi Box Club tagjai abból az alkalomból, hogy idén lenne 100 éves a halasi ökölvívó legenda.

Pozsgai Ákos

Egy tiszafát ültettek a klubtagok a halasi Szilády Áron Gimnázium udvarán

Fotó: Pozsgai Ákos

A nagyhírű halasi református gimnáziumban éppen hetvenöt évvel ezelőtt rendezték meg az első ökölvívó mérkőzést, valamint negyedszázada alakult újjá a Halasi Box Club Mester Sándor és Szabó Lajos kezdeményezére, ami kiváló alkalmat adott, hogy együtt ünnepeljék a halasi ökölvívók, a sportág helyi meghonosítójának, Csenki Ferenc születésének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy tiszafát ültettek a klubtagok a gimnázium udvarán, majd a megemlékezők a Szilády Áron utca 20. számú háznak – ahol Csenki Ferenc lakott – a falán helyeztek el és avattak fel egy Diószegi Balázs portrérajzával díszített emléktáblát.

Először Mester Sándor, a Halasi Box Club elnöke, utána Varsányi Vera, Csenki Ferenc unokája emlékezett nagyapjára, majd dr. Kassai László, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja mondott beszédet. – Egy emléktábla leleplezésénél sokkal nagyobb jelentősége van annak, ami ennek a sportágnak az eszmeiségét mutatja, amit egész életében képviselt Csenki Ferenc. Az ökölvívás sokkal több, mint puszta hétköznapi időtöltés, ez életforma, életszemlélet és jellemformáló sport – fogalmazott a szakember, kiemelve, hogyha Kiskunhalason az ökölvívás nem is az elsőszámú sportágnak számít, de ez a férfias sport a hölgyek számára is nyitott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában