Labdarúgás

2022.11.04. 13:30

Csúcstalálkozót vívnak Jánoshalmán és Borotán

A hétvégén a 11. fordulót rendezik meg a megyei bajnokságokban. Az első osztályban ma három, a megye kettő Déli csoportjában egy, a megye kettő Északi csoportjában pedig három mérkőzést vívnak meg.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

Szombaton az első osztályban a Tiszakécske II. a Kalocsát, a Harta a Baját, a Kecskeméti LC a Kunbaját fogadja. A vasárnap is a kiszámíthatatlan csaták kollekciója, Bácsalmásra látogat a Lajosmizse, Kecelre a Kiskőrös, Akasztóra a Soltvadkert, és vasárnap vívják a forduló rangadóját is, a második helyezett Jánoshalma és az éllovas Kiskunfélegyházát fogadja.

A kiskunfélegyháziak eddig huszonhárom pontot gyűjtöttek, a mögöttük lévő jánoshalmaiak pedig huszonegyet. Hazai győzelem esetén változhat a tabella, vendég győzelem esetén viszont lépéselőnybe kerülhet a Félegyháza. Mind a két fél tisztában van a mérkőzés jelentőségével, ennek megfelelően készülnek.

– Az elszántsággal és az akarattal nem lesz probléma, mert a csapatunk most nagyon egyben van – nyilatkozta a Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője. – A Kunbaja elleni találkozóra is úgy készültek a srácok, hogy hozták a buszon zenegépet, nem kellett nekik semmit sem mondani arról, hogy a három pont megszerzése szükséges. Most a Kiskunfélegyháza ellen is az kell, hogy megszerezzük a három pontot és akkor az első helyen fogunk állni. Mióta technikai vezető vagyok Jánoshalmán, olyan még egyszer sem fordult elő, ami Kunbaján, vagyis hogy az edzőnek nem kellett semmit sem mondani egy mérkőzés előtt, csak azt, hogy ki kezd. Ez a Kunbaja elleni találkozón megtörtént. Látszott a fiúkon, hogy nagy bennük az elszántság, ez meg is hozta a gyümölcsét. A Kiskunfélegyháza ellen nagyon készülünk, az elmúlt szezonban csak tőlünk kaptak ki, most hazai pályán pedig kötelező a győzelem. Más eredmény nem lehet számunkra, csak a három pont begyűjtése. Jó csapat a Félegyháza, tíz gólt rúgott a Tiszakécskének az előző fordulóban, de minden mérkőzés más. Fiatal a csapatunk az őszi szezon végére összeért, nagyon egyben van a társaság, egymásért is küzdenek a játékosok. Az elmúlt bajnokság végén, mikor elmentek tőlünk a szerb játékosok, úgy próbáltam csapatot szervezni, hogy a játékosok között barátság is kialakuljon. Több olyan fiatal játékosunk van, akik Akadémián nevelkedtek, ők képzett futballisták. Fenyvesi Ferenc kiváló munkát végzett a felkészülés során, a terhelést megkapták a játékosok, a futómennyiség is megfelelő volt, látszik, hogy erőben a megyei első osztály legjobb csapata vagyunk. Nagy elánnal várjuk a félegyházi rangadót. Szerintem a három pontot begyűjtjük, és vasárnap estétől az első helyen áll majd a Jánoshalmi FC a tabellán. Már a Kunbaja elleni mérkőzés után azt mondták a fiúk, hogy meg kell verni a Félegyházát. Látszik rajtuk, hogy óriási elszántásággal készülnek a találkozóra. Remélem, hogy hazai pályán, sok néző előtt, meg tudjuk verni a Félegyházát.

– A Jánoshalmával évek óta nagy meccseket játszunk – mondta Némedi Norbert a kiskunfélegyházi csapat trénere. – A tabellából kiindulva ők is jól szerepelnek ezen az őszön, bár hátravan még két fordul, de könnyen lehet, hogy ez a mérkőzés fog dönteni az őszi elsőségről. Szeretnénk azt a játékot játszani a Jánoshalma ellen, amit évek óta kultiválunk. Etekintetben nagy változás nem lesz. Volt egy kis hullámvölgyünk, amely csak egy hétig tartott, de ezt a Tiszakécske elleni mérkőzésen sikerült egyenesbe hozni. Bizakodóan megyünk Jánoshalmára.

Erős Gergő az előző fordulóban a Tiszakécske elleni találkozón a Kiskunfélegyháza legjobb játékosa volt. Két gólt rúgott, volt egy kapufája, több jó beadása, és egy tizenegyest is átengedett fiatal csapattársának. – Azt tudjuk, hogy nem lesz egyszerű a Jánoshalma elleni mérkőzés – vélekedett. – Tanulunk a hibánkból, s építkezünk belőle. A sok sérültünk ellenére megpróbáljuk a jánoshalmi mérkőzésből a legjobbat kihozni. Sajnos Oroszi Dani, Szabó Dávid, Bálint Tibi is bokasérüléssel küszködik. Nem egyszerű így nélkülük játszani, de megpróbáljuk a maximumot nyújtani. A Tiszakécske elleni győzelem után felszabadultan ünnepeltünk, az ünnepek alatt pedig pihentünk, szerdán pedig már újra edzettünk.

Erős Gergő elmondta még, hogy náluk kijelölt tizenegyes rúgók vannak. Az elmúlt fordulóban is volt egy, de mivel Nagy Dánielt korábban lecserélte Némedi Norbert, ő következett volna. Gergő azonban átadta a lehetőséget a fiatal Kurgyis Kevinnek, aki belőtte a büntetőt, és így csereként, tíz perc alatt mesterhármast ért el.

Erős Gergő ennek az osztálynak az egyik leggyorsabb játékosa. Úgy vette észre, hogy nem nagyon állítanak rá külön védőt, így lehetősége van kihasználni gyorsaságát, amit a Jánoshalma ellen is szeretne kamatoztatni. Bízik abban, hogy a hazai csapat ugyanazt fogja játszani, mint az előző szezonban, és szeretnének jól szerepelni a vasárnapi mérkőzésen.

A másodosztály csúcsrangadóját is ezen a hétvégén vívják, a megye kettő Déli csoportjában az éllovas Borota a mindössze egy pont hátránnyal a második álló Foktőt fogadja. A megye háromban a Vadkert II-Kaskantyú és a Ballószög-Helvécia párosításban találkozik éllovas és dobogós. De izgalmas, hatpontos derbi délen a második Bácsbokod és a harmadik, Vaskút összecsapása is.

A Bács-Kiskun megyei csapatok hétvégi mérkőzései

Szombat, 13.30

MEGYEI I. OSZTÁLY: Tiszakécskei LC II.–Kalocsai FC, Harta SE–Bajai LC, Kecskeméti LC–Kunbajai SE.

MEGYE II., DÉLI CSOPORT: Kiskunhalas–Dusnok.

MEGYE II., ÉSZAKI CSOPORT: SC Hírös-Ép–Csólyospálos, Kerekegyháza–Nyárlőrinc, Solt–Kiskunmajsa.

MEGYE III., DÉLI CSOPORT: Bácsbokod–Vaskút, Madaras–Bácsalmás II., Katymár–Kenderes, Borota II.–Gara, Kisszállás–Tataháza.

MEGYE III., ÉSZAKI CSOPORT: Ballószög–Helvécia, Bugac–Pálmonostora, Fülöpszállás–Vasutas SK, Tiszaug–Fülöpjakab, Szabadszállás–Katonatelep.

MEGYE III. KÖZÉP CSOPORT: Szank–Kecel II., Vadkert II.–Kaskantyú, Bócsa–Balotaszállás, Kunfehértó–Akasztó II., Kiskőrös II.–Izsák.

MEGYE III. NYUGATI CSOPORT: Miklósi GYFE–Dunavecse, Szentmárton–Hajós, Fajsz–Apostag, Uszód–Harta II., Dunapataj–Szakmár.

Szombat, 14.45

OTP Bank Liga NB I: Mezőkövesd Zsóry FC–Kecskeméti TE

VASÁRNAP, 11.00

NB III., Közép csoport: Kecskeméti TE II.–Bánki Dalnoki LA

VASÁRNAP, 13.30

MEGYEI I. OSZTÁLY: Jánoshalmi FC–Kiskunfélegyháza, Bácsalmási PVSE–Lajosmizsei VLC, Kecel FC–Kiskőrösi LC, Akasztó FC–Soltvadkerti TE Variens.

MEGYE II., DÉLI CSOPORT: Borota–Foktő, Érsekcsanád–Mélykút, Nemesnádudvar–Sükösd SC.

MEGYE II., ÉSZAKI CSOPORT: Lakiteleki TE–Kiskunfélegyháza II., Ágasegyháza–Kunszállás.

MEGYE III., DÉLI CSOPORT: Dunagyöngye–Bácsborsód, Hercegszántó–Felsőszentiván.

MEGYE III., ÉSZAKI CSOPORT: Kerekegyháza II.–Ladánybene, Jakabszállás–SC Hírös-Ép II.

MEGYE III. KÖZÉP CSOPORT :Császártöltés–Tabdi, Tázlár–Kecel Senior.

MEGYE III. NYUGATI CSOPORT: Bátya–Dunaszentbenedek.

Vasárnap, 15.00

Merkantil Bank Liga NB II.: MTK Budapest–Tiszakécskei LC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában