Labdarúgás

2022.11.27. 07:00

A Fülöpszállás nyerte az északi rangadót

A hétvégén a 14. fordulót rendezték meg a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, ahol még egy kör hátravan az idén. Ebben a fordulóban a 2. Fülöpszállás az éllovas Ballószögöt fogadta. A Fülöpszállásiak 3–1-re nyerték a rangadót, így az őszi elsőségért vívott verseny újra nyílttá vált.

Vincze Miklós

Nagy Adrián (kékben) lőtte a Fülöpszállás második gólját

Fotó: Gulyás Sándor/archív felvétel

Az Északi csoportban még egy forduló hátravan a bajnokságból, ezzel együtt a Ballószög azzal a tudattal futott neki a 14. körnek, és a 14. körben a fülöpszállási derbinek, hogy amennyiben sikerül megnyernie a mérkőzést, akkor már most, egy fordluóval a vége előt t bebiztosíthatja az őszi elsőségét, hiszen akkor hatra nőtt volna az előnye. A fülöpszállási mérkőzés azonban nagy küzdelem mellett hazai győzelmet hozott. 

Az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, Csordás Zoltán a 19., Nagy Adrián pedig a 30. percben vette be a ballószögi kapus, Balázs Adrián kapuját. A vendégeknek csak a hajrában sikerült szépíteniük, a 84. percben Tóth Kornél révén, az utolsó szót azonban a hazai Földes Lóránt mondta ki a 93. percben, és ezzel beállította a 3–1-es végeredményt. Mindez azt jelenti, hgoy továbbra is a Ballószög áll az élen 32 ponttal, de pontszámban beérte őket a Fülöpszállás.

Szombati eredmények:

SC Hírös-Ép Egyesület–Tiszaug KSE 5–3

Bugac KSE–TRD Szabadszállás 2–2

Fülöpszállási SE–Ballószögi FK 3–1

Vasutas SK–Jakabszállás SE 0–2

Pálmonostora SE–Jászszentlászló SE 3–2

Ladánybenei LC–Fülöpjakab SE 7–0.

A Helvécia–Kerekegyháza II. mérkőzés vasárnap játsszák. A Helvécia győzelem esetén két pontra megközelítheti az első és a 2. helyezettet. A december 3.-4.-én esedékes zárófordulóban a Ballószög a Bugacot fogadja, a Fülöpszállás Jakabszállásra látogat, a 3. Helvécia pedig a Tiszaug vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában