Kézilabda

2022.11.03. 15:37

A DEAC ellen térne vissza a helyes útra a Kecskeméti TE

Közel azonos játékerőt képviselő csapatok ütköznek meg péntek este a Messzi István Sportcsarnokban, a férfi NB I/B 9. fordulójában. A vendéglátó Kecskemétnek égető szüksége van a bajnoki pontokra, ha nem akar leszakadni a középmezőnytől, a DEAC ugyanakkor szeretné megszerezni első idegenbeli győzelmét a szezonban.

Nyitray András

A Kecskemétnek nagyon fontos a pontszerzés

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

A Debreceni Egyetem (10. hely) gárdája három győzelem mellett egy döntetlent és négy vereséget számlál a bajnoki pontvadászatban, egy diadallal több áll a neve mellett, mint a vendéglátó KTE-Piroska Szörpnek (13.). Tóth Norbert tanítványai lendületesen kezdték az évet, ám legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön nem sikerült pontot szerezniük.
A DEAC mindhárom győzelmét otthon szerezte, így a hajdúságiak mindent meg fognak tenni azért, hogy megszerezzék első idegenbeli győzelmüket. Mándi Norbert legénysége három elveszített találkozó után az elmúlt héten imponáló győzelmet aratott a Vecsés ellen (29-20), köszönhetően kiváló védekezésének és a kapuban remek napot kifogó Boros Tamásnak. Kétségtelen, hogy a Debrecen jó formában érkezik a hírös városba.

A KTE-Piroska Szörpnek ugyan voltak remek pillanatai múlt héten a Békés ellen, összességében azonban – ahogy Tóth Norbert vezetőedző fogalmazott – mélyen tudása alatt játszott a gárda, így a Békés magabiztosan nyerte a találkozó (34-28). A hírös harcosok azonban fogadkoznak, hogy pénteken véget vetnek a nyeretlenségi szériának. 

Tóth Norbert, a hazai csapat trénere azt várja játékosaitól, hogy a maximumot nyújtsák, mert csak így lehetnek újra eredményesek a rendkívül nehéz bajnokságban, négy sikertelen találkozót követően. 

– Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk, bár ebben az osztályban nincsenek könnyű meccsek – mondta a találkozó kapcsán Tóth Norbert. – A Debreceni Egyetem játékerejét elsősorban kemény védekezése határozza meg, próbáltunk úgy készülni, hogy lendületes és türelmes játékkal tudjuk feltörni a hatosfalát. Fontos, hogy ehhez minden játékosomnak a maximumot kell nyújtania, csak így lehetünk sikeresek. Eddig nem voltunk szerencsések a bajnokságban, remélem, hogy most újra ránk ragyog a szerencse csillaga is, de azért nem csak ebben bízunk. Kemény, harcias küzdelemre számítok, és mi egészen biztos, hogy mindent megteszünk a győzelemért – zárta gondolatait a hazaik vezetőedzője. 
A Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Debreceni EAC összecsapás pénteken 18 óra 30 perckor rendezik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában