Úszás

2022.10.19. 13:00

Remekeltek a kiskunhalasi klub versenyzői

A kiskunhalasi úszók évek óta remek teljesítményt nyújtanak, magyar mezőnyben is meghatározó a szereplésük. Legutóbb Hódmezővásárhelyen tették le a névjegyüket, ahol 20 érmet szereztek. A csapat vezetőedzőjével, Novotny Attilával természetesen nagyon elégedett volt versenyzői teljesítményével ezúttal is.

Földes Péter

A halasi úszók a VII. Nemzetközi-Rövidpályás Hód Kupán.

Forrás: Beküldött fotó

A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület az elmúlt években egy generációváltáson esett át. Sok új versenyzője lett a klubnak, ugyanis volt, aki gyermekáldás miatt távozott, de olyan is akadt, aki egyetemi tanulmányai mellett nem tudta folytatni az úszást. 

– Egyesületünk nagy változáson ment át az elmúlt évben, ugyanis több versenyzőnk döntött úgy, hogy nem folytatja az úszást. Ezt követően kezdtük a legkisebb gyerekekkel a munkát. Jelenleg 21 igazolt versenyzőnk van. Több korosztályban is versenyeznek, van cápa, delfin, gyermek és serdülő korosztályunk is. Csontos Kristóf kollégámmal minden nap két edzést tartunk a gyerekeknek, ez alól kivétel a szerda és a szombat – mondta Novotny Attila, a klub vezetőedzője. 

A tréner elmondta az is, milyen versenyekre, tornákra szoktak járni. 

– Főleg a közelben lévő tornákon, bajnokságokon szoktunk részt venni. Az elmúlt héten Hódmezővásárhelyen voltunk, ahol három aranyéremmel gazdagodtunk. Schmél Gerda 100 méter háton és 100 méter vegyesen ért el első helyet, illetve a női vegyes váltónk is elsőként zárta a vásárhelyi kupát. Az arany mellett hét ezüstérmesünk lett, illetve tízen állhattak a dobogó harmadik fokára. Meg voltunk elégedve a versenyzőinkkel, ugyanis összesen 40 darab pontszerző helyet szereztek a gyerekek. 

Novotny Attila és a klub tele van tervekkel, így azt is megosztotta, mik az egyesület közeli és távoli céljai. 

– Mint említettem, elölről kezdtük az egyesület felépítését. Ezt a csapatot most szeretném végig vinni, 18-19 éves korukig. Úszóinkkal a válogatottságig, akár az olimpiáig is szeretnénk eljutni – zárta gondolatait Novotny Attila. 

A halasi úszók hétvégi eredményei: 

Aranyérem: Schmél Gerda 100 méter hát és vegyes, illetve női 4x50 méter vegyes. 

Ezüstérem: Schmél Edna 100 méter hát, Kis Panna 100 méter hát, Orbán Noa 50 méter pillangó, Schmél Gerda 50 méter mell, gyors, 100 méter mell, 100 méter gyors.

Bronzérem: Schmél Gerda 200 méter gyors, Schmél Edna 200 méter hát, 100 méter vegyes, Kiss Panna 50 méter hát, Miskei Sára 50 méter mell, 100 méter mell, 200 méter mell, Tóth Benjámin 50 méter pillangó, 100 méter pillangó, Paplogó Hunor 50 méter hát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában