Kézilabda

2022.10.09. 16:15

Orosházán sem tört meg a KNKSE rossz sorozata

A női NB I./B 5. fordulójában az Orosháza vendége volt a Kecskeméti NKSE, mely első győzelmére, illetve első pontjaira hajtott idegenben. A KNKSE rossz szériája nem tört meg, így továbbra is sereghajtó a bajnokságban.

Nyitray András

Nem tudott nyerni a kecskeméti csapat.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A kecskemétiek szinte a teljes első félidőben egyenrangú partnerei voltak a vendéglátóknak, negyedóra elteltével még 7-6-ra vezettek is. Az első félidő hajráját azonban alaposan elszúrta a Kecskemét, az egyébként szoros meccsen két perc alatt három gólra növelte előnyét az Orosháza a szünetre (14-11). Fordulás után már nem tudta tartani a lépést a KNKSE, a hazaiak keveset hibáztak és a 47. percben már nyolc góllal vezettek (26-18). Ezzel el is dőlt a pontok sorsa, a hazaiak jó játékkal tartották otthon a pontokat.

Dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője: – Borzasztóan csalódott vagyok. 25 percig tudtunk méltó ellenfelei lenni ennek az Orosházának, hozzáteszem, az Orosháza ma ennyivel jobb volt, a különbség reális. Rutinosabb, magabiztosabb csapat az ONKC, ám ez számunkra nem lehet mentség. Ha fejben összeszedettebbek vagyunk és jobban koncentrálunk, akkor hosszabb ideig pariban tudtunk volna lenni a házigazdákkal. Nekünk 25 perc nem elég ahhoz, hogy mérkőzést nyerjünk, A-tól Z-ig, tehát már a bemelegítéstől kezdve koncentrálnunk kell, és úgy tűnik, a csapat erre most képtelen. 

Az első félidő végén kezdődött a mélyrepülés, ez tartott a második játékrészben is, és a fiataljaink próbáltak kihúzni bennünket ebből a helyzetből. 

A védekezésünk hellyel-közzel jól működött, gyakorta passzívig volt kénytelen játszani az Orosháza, a támadásunk azonban ma egyáltalán nem volt hatékony. Körülményesek voltunk és megilletődöttek, de ennek már nincs helye. Túl vagyunk azokon a meccseken, ahol ez belefért, most már az életünkért küzdünk és az első megmérettetésen elbuktunk. A csatát elveszítettük, a háború még tart, lesz lehetőség a javításra, de minden egyes ilyen mérkőzéssel egyre nagyobb gödörbe kerülünk, és egyre erősebb lesz az a tanult tehetetlenség, amit a lányok éreznek, de ki kell lábalnunk mihamarabb. Nem lesz könnyű feladat, de ezen leszünk.

OXXO Energy Orosházi NKC–Kecskeméti NKSE 28–21 (14–11)

Orosháza. Vezette: Babidorics, Reszegi.

Orosháza: Bálint (k), Cseh (k), Szőke (k), Vörös 6 (3), Iván 6, Gara 1, Ács 1, Kenyeres 2, Bíró 6, Ludvig 4, Baráth 1, Bedron, Patyi, Repák 1. Vezetőedző: Morva Zoltán

KNKSE: Molnár N. (k), Németh Zs. (k), Jámbor-Herceg 5 (1), Berkes-Kaiser 1, Radva 2, Zavaczki 2, Tóth L. 1, Moharos 1, Szatmári 7, Megyesi 1, Németh 1., Nagy E., Kovács V. Pap, Porobic, Kollár, Iványi. Vezetőedző: dr. Paic Róbert

Hétméteresek: 6/3 ill. 1/1

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában