Labdarúgás/Galériával

2022.10.31. 20:24

Nyolcat rúgott Kiskőrösön a Harta

A hétvégén a 10. fordulót rendezték meg a megyei bajnokságban. A megyei első osztályban vasárnap négy mérkőzést játszottak le. Döntelenre végzett egymással a Kalocsa és az Akasztó, otthon tartotta a pontokat a Baja és a Soltvadkert, váratlan gólparádét rendezett Kiskőrösön a Harta, Sibalin Dániel négyszer vette be a hazaiak kapuját.

Vincze Miklós

Otthon tartotta a pontokat a Baja

Fotó: Pulai Zsóka

Megyei I. osztály

Kalocsai FC–Akasztó FC 1–1 (1–1)

Kalocsa, 180 néző, vezette: Rabi József (Golovics Attila, Váczi Levente)

Kalocsa: Varga – Rideg, Matos, Bányai (Monori 58.), Farkas Z., Kerekes, Farkas Sz. (Romsics 76.), Lakatos-Lengyel, Tóth L., Tamás (Busa 58.), Rábóczki.

Akasztó: Németh – Molnár (Szabó Á. 85.), Kapus, Kerekes (Szabó N. 71.), Szabó Zs., Németh, Vincze (Boldizsár 67.), Palla, Szabó Sz. Bajusz 60.), Dobosi, Márki. Edző: Szrenkó István.

Gól: Farkas a 31., illetve Palla a 32. percben.

Sárga lap: Farkas 73., ill. Kerekes 51., Szabó Sz. 54., Márki 80., Szabó Á 92.

Kohány Balázs, a Kalocsa szakvezetője: – Az elmúlt hetek sikerei után úgy készültünk, hogy folytatni szeretnénk a jó játékot és az eredményes sorozatot. Ez sajnos nem valósult meg, hiszen talán a szezon egyik leggyengébb játékát produkáltuk ma. Nem voltunk élesek, és ezt ki is használta az Akasztó, főként a mérkőzés elején, amikor abszolút ők voltak mezőnyfölényben. Ennek ellenére sikerült megszereznünk a vezetést, de azt nagyon hamar kiegyenlítették a vendégek. A második játékrészben egy kicsivel följebb jöttünk, de összességbe azt gondolom, hogy mi többet nem érdemeltünk ennél a mai napon. Meg kell becsülünk ezt az egy pontot is, a fiatal csapatunknak minden pont értékes, az Akasztónak pedig további sok sikert kívánok.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – A csapat ha idegenben pontot szerez, olyankor általában nem utazunk haza elégedetlenül, ezúttal azonban ez történt. Jó csapat a Kalocsa, fiatal, gyors játékosokból áll, viszont már az első félidőben is jjelentős fölényben voltunk, mi irányítottuk a játékot, mi domináltunk, ám az idei ősszel ránk jellemző betegség ezúttal sem került el minket. Hiába dolgoztunk ki nagy ziccereket az első játékrészben, mintha be lennénk oltva gól ellen. A második játékrész némileg kiegyenlített volt, de a focit akkor is mi játszottunk, viszont a góllövéssel továbbra is hadilábon állunk. Márpedig ha egy csapatnak egy nyerhető mérkőzés után kell beérnie egy ponttal, annak nehéz örülni, még akkor is, ha Kalocsáról hozta el az ember.

Bajai LC–Kecskeméti LC 2-0 (1-0)

Baja, 250 néző: Vezette: Tóth Róbert (Juhász Tamás, Balogh Bence)

Bajai LC: Tóth D. – Fehér, Knap, Bölcskei, Kudella (Urlauber 88.), Varga Stefano (Vukovits 55.), Csiki (Németi 79.), Török (Végvári 81.), Baladin (Szolga 55.), Hesz, Mezőfi. Edző: Koch Tamás.

KLC: Kormos – Récsi, Szabó V., S.-Juhász (Terbe 57.), Tóth A. (Varga Sándor 76.), Varga M. (Figura 65.), Patvaros, Bozsik, Kőrös, Gáspár, Bessenyei. Edző: Nagy Lajos.

Gól: Török a 28., Hesz a 77. percben.

Koch Tamás: – Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, mert már az első percekben volt két nagy helyzetünk. Ezt követően a Kecskemét rendezte a sorait. A mérkőzés első felében zömmel a mezőnyjáték dominált, az ellenfélnek is volt egy nagy helyzete, amit hárított a kapusunk. A félidő utolsó percében viszont mi tudtunk gól rúgni, ami a második játékrészt annyiban határozta meg, hogy a vezetés megnyugtatta a csapatot. Ha pontosabbak a passzaink, korábban lezárhattuk volna a mérkőzést, mivel a KLC futott az eredmény után, kitámadott, így nagy szabad területek voltak.

Nagy Lajos: – A mai mérkőzésben több volt, ám az első félidőben kényszerű cserét kellett végrehajtani sérülés miatt, a kispadunk pedig rövidnek bizonyult. A szünet előtt kaptunk egy gól, ami döntően befolyásolta a mérkőzést. Megérdemelten nyert a Baja, mi kihagytuk a lehetőségeinket, ők viszont gólra váltották helyzeteiket. Nem szomorkodunk túlságosan, három mérkőzés van előttünk, ami nyerhető, ebből adódóan minél jobb eredményt szeretnénk a továbbiakban elérni. Csapatomat dicséret illeti, akarással nem volt gond, bár a támadó harmadban a mai napon a kelleténél tompábbak voltunk.

Soltvadkerti TE Variens–Bácsalmási PVSE 4-0 (1-0)

Soltvadkert, 100 néző. Vezette: Dévényi Balázs (Bíró Zsolt, Décsi Krisztián Viktor)

Soltvadkerti TE Variens: Eifert – Veszeli, Katona (Lévai 63.), Rácz (Kelemen 81.), Supka (Tóth 69.), Farkas (Pál 83.), Plichta, Hegedűs, Gémesi (Nna Nna 68.), Viola, Bashiri. Edző: Molnár László.

Bácsalmási PVSE: Koncsok – Harnos (Nincsevics 64.), Denkoviy, Gabric (Senyola 72.), Csanádi, Szűcs, Crkvenjakov, Benkő, Bálity, Zsoldos, Szalma (Horváth 54.). Edző:Teslic Igor.

Gól: Hegedűs a 7., a 63., Farkas az 50., 60. percben.

Sárga lap: Supka a 36. percben, illetve Harnos az 52.percben

Molnár László: – Három szép évet töltöttem Bácsalmáson mielőtt Soltvadkertre jöttem edzőnek, amit ezúton szeretnék megköszönni és tovább sok sikert kívánok nekik, főleg, hogy nagyon sok barátom van ott. Jó mérkőzést játszottunk most velük. Érezhető volt, hogy többen hiányoztak csapatukból. A bajnokságban ez volt az első mérkőzés, amin végre nem kaptunk gól, és megrúgtuk szokásos gólmennyiségünket. Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok csapatomnak, szerintem a szezon eddigi legjobb játékát nyújtottuk.

Teslic Igor: – Gratulálok a Vadkertnek, a mai napon ők jobban akarták a győzelmet, mint mi. A kapott négy gólból kettő tizenegyes volt, a többit a kontratámadásokból kaptuk, annak ellenére, hogy erre külön felhívtuk játékosaink figyelmét.

Kiskőrösi LC–Harta SE 0–8 (0–3)

Kiskőrös, 150 néző, vezette: Tóth Csaba (Papp Roland, Csovcsics Róbert)

Kiskőrös: Tóth Z. – Agócs K., Nagy A. (Andó 25.), Hajnal, Mihály, Petrovics (Karf 8.), Szedmák, Pekker, Pintyi, Tóth M., Salami. Edző: Agócs Zoltán.

Harta: Ámann (Hauschen 75.) – Danó, Pintér, Makó, Pinczési, Csehi, Hamar, Grecu, Fekete T. (Vizi 75.), Sibalin, Varga.

Gól: Fekete a 16., Csehi a 22., Varga M. a 33., 66., Sibalin az 52., 56., 73., 78. percben.

Sárga lap: Grecu 54., Makó 60.

Agócs Zoltán: – Nehéz ilyenkor értékelni. Szomorú nap ez a kiskőrösi labdarúgás történetében, ilyen sok gólt emberemlékezet óta nem kaptunk talán, főleg hazai pályán. Ezelőtt tíz évvel a Kispest Honvédtól kaptunk ki 6–0-ra, de akkor talán hat-hét magyar válogatott játszott a Honvédban. Nagyon szégyellem magam a csapat nevében is, reményeim szerint ők is. Mindenkinek el kell gondolkodnia a folytatáson, valamint azon is, hogyan tudjuk méltóképpen képviselni a kiskőrösi labdarúgást. Gratulálok viszont a Hartának, mert ellenfelünk viszont nagyon jól játszott, ilyen arányban is megérdemelték a győzelmet.

Csehi Tamás: – Legutóbb azt nyilatkoztam, nem jól álltunk a dolgokhoz, így egész héten arra is törekedtünk, hogy fejben helyre tegyük a játékosokat, hiszen a probléma ott volt. Ez sikerült, rendeztük a sorokat, és nagyon kijött a lépés is ezzel a 8–0-os sikerrel. Boldogok vagyunk, reményeim szerint ez egy lökést is ad a következő hetekhez. Amilyen rossz volt a kezdésünk, annyira kezdünk most belerázódni a bajnokságba, de van még négy mérkőzés hátra. Ma senkire nem mondhatok rosszat, mindenki jó teljesítményt nyújtott, tette a dolgát, ami meg is látszik az eredményen. Végre azt csináltuk, amit kell, ez erőt kell adjon a Baja elleni meccshez is, hiszen következő ellenfelünk nagyon jól szerepel, de szeretnénk itthon tartani ellenük is a három pontot.

A megye I. állása

1. KISKUNFÉLEGYHÁZA 10 7 2 1 29–8 23

2. JÁNOSHALMA 10 6 3 1 16–8 21

3. BAJAI LC 10 6 1 3 21–14 16

4. BÁCSALMÁS 9 4 3 2 16–11 15

5. SOLTVADKERT 9 3 3 3 24–20 12

6. AKASZTÓ 10 3 3 4 8–12 12

7. HARTA 9 3 2 4 20–16 11

8. KECSKEMÉTI LC 10 3 2 5 15–15 11

9. KUNBAJA 9 3 1 5 14–18 10

10. KISKŐRÖS 9 3 1 5 13–20 10

11. KALOCSA 9 2 4 3 13–16 10

12. TISZAKÉCSKE II. 10 2 4 4 15–32 10

13. LAJOSMIZSE 9 2 3 4 13–20 9

14. KECEL 9 2 2 5 15–22 8

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában