Kézilabda

2022.10.19. 17:00

Nem tud botlani a Bácsalmás

Az elmúlt hétvégén az ötödik fordulót játszották a női NB II.-es bajnokságban, ahol a Dél-keleti csoportban szerepel a Bácsalmás és a Mizse KC is. Mind a két együttes nagyon előkelő helyen áll a tabellán, ugyanis az almásiak valamennyi mérkőzésüket megnyerték, a Lajosmizse pedig négy győzelemmel és egy vereséggel büszkélkedhet.

Földes Péter

A bácsalmási csapat boldog mosolya.

Forrás: Beküldött fotó

A Bácsalmás továbbra is őrzi vezető pozícióját a tabellán. Dankó Ervin tanítványai a K. Szeged SE-vel csatáztak, végül 34-27-re győzni is tudtak. A csapat edzője, Dankó Ervin, elégedett lányai teljesítményével öt győztes találkozó után. 

– Természetesen arra nem számítottam, hogy ilyen jól fogjuk kezdeni a bajnokságot. Nagyon örülök neki, hogy a lányok ilyen komolyan veszik a meccseket és az edzéseket egyaránt – mondta a bácsalmásiak trénere. – Azonban ettől függetlenül céljaink nem változtak. Továbbra is a dobogó a célunk, de amennyiben ez nem sikerül, akkor sem leszünk elkeseredve, ugyanis vannak nálunk erősebb csapatok. A Szeged elleni találkozónkon egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Nem pörögtünk azonban annyira, mint az előtte lévő fordulóban, ahol az ENUSE együttesét győztük le. Az egy eufórikus győzelem volt, ahol kitettük szívünket-lelkünket a pályára. Ettől függetlenül a Szeged elleni győzelemmel elégedett vagyok, de picit pöröghettünk volna jobban.

A tréner értékelte az eddig elért eredményeket is, melyekkel maximálisan elégedett lehet, hiszen nem botlott az együttes. 

– Az eddig látottakkal nagyon elégedett vagyok, ugyanis a lányok minden egyes mérkőzésen kihozzák magukból a maximumot, küzdenek, hajtanak egymásért. 

A folytatásban szeretném a védekező játékunkat erősíteni, ugyanis mi olyan kézilabdát játszunk, mellyel minél nagyobb ritmusban szeretnénk a kapu elé érkezni. Ennek egyik alapköve a jó védekezés, de ezt minden edzésen gyakoroljuk. 

A bajnokságban szünet következik, ezt is szeretné kihasználni a Bácsalmás. 

– Most jön egy három hetes szünet a bajnokságban, ezt szeretnénk kihasználni. 

Talán jól is jön nekünk ez a szünet, ugyanis kicsit erőltetett volt a tempó. A következő hetek erőgyűjtéssel fognak telni, illetve edzőmérkőzést is fogunk játszani. 

Ezúttal saját egyesületünk férfi csapatával mérkőzünk meg. Mindig jobb erősebb csapat ellen készülni. Azonban már ott motoszkál a fejekben a következő forduló, ahol Gyulára fogunk látogatni, és mindent szeretnénk megtenni a győzelemért – mondta Dankó Ervin. 

A dél-keleti csoportban szerepel a másik megyei vonatkozású gárda is, a Mizse KC. Az együttes az öt ütközetéből négyet megnyert. A csapat edzője, Hollós Máté elégedetten értékelte az eddigi fordulókat. 

– A szezon előtt mindenképp az volt a célunk, hogy ne az utolsó helyekért küzdjünk. Az elmúlt évben az utolsó fordulóban biztosítottuk bennmaradásunkat. Ezt mindenképp szeretnénk idén elkerülni. Átkerültünk egy másik csoportba, mely véleményem szerint valamivel gyengébb, mint amiben tavaly szerepeltünk. Az eddigi fordulókat tekintve van keresnivalónk a ligában, és a tabella elején szeretnénk végezni a végén – mondta Hollós Máté. 

A Mizse KC az előző játéknapon, az Orosházával játszott és Hollós Máté csapata magabiztosan hozta a találkozót.

– Bebizonyosodott, hogy a papírforma mérkőzést a legnehezebb hozni. Rengeteg hibával, pontatlanul játszottunk, de sikerült nyernünk. Talán ez az egyetlen pozitívum, hogy nyerni tudtunk. A következő három hétben nem lesz forduló, mi azonban kérvényeztük, hogy decemberről előre hozzuk a mérkőzést a Mezőtúr ellen, melybe az ellenfél beleegyezett, így hétvégén Mezőtúrra fogunk utazni. Egyértelmű győzelmet várok a játékosaimtól, biztos vagyok benne, hogyha odafigyelnek arra, amit kérek, akkor ez sikerülni is fog – zárta gondolatait Hollós Máté. 

A megyei bajnokság is folytatódott hétvégén, újabb izgalmas derbikkel. Az NB II.-es ligához hasonlóan itt is szünet következik majd, csupán néhány előre hozott bajnokira kerül sor. 

A női bajnokságban a Tisza Volán a Kiskunmajsát győzte le otthon 26–23-ra, míg a Kalocsa a Kiskőröst gyűrte le 34-31-re hazai pályán. Nem kegyelmezett a Kiskunhalas, mely a Soltvadkertet verte 30-19-re. Az élen így is a hibátlan Nemesnádudvar áll. 

A férfiaknál ezúttal több simábbnak tűnő találkozó is volt, a Kiskunhalas a Tiszakécskét (33-24), az STE-BS Plastic a Bácsalmást (30-42) verte. A Soltvadkerti KUSE a Kecskeméti Kézilabda Sportot (32-28), a Kalocsa pedig az Euroscale Kecskemétet (26-27) múlta felül.  A tabellát a Kiskunhalasi UKSC vezeti jelenleg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában