Kézilabda

2022.10.07. 12:12

Nehéz meccs vár Szegeden a KTE-Piroska Szörpre

Roppant szoros a férfi kézilabda NB I/B tabellája, a dobogós , 3. helyen álló Pick Szeged U21 előnye öt forduló után csupán két pont a 11. KTE-Piroska Szörp előtt. Szombaton egy győzelemmel a Kecskemét utolérhetné riválisát.

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A hétközi, DVTK elleni kupakudarcot követően Tóth Norbert vezetőedző igyekezett rendet tenni a fejekben, hogy a váratlanul jó bajnoki rajt után se lankadjon a játékosok figyelme, maximális koncentrációval gyűjtsék a pontokat, hiszen minden egyes bátortalanul lejátszott találkozót az ellenfél keményen megbüntet ebben a kiélezett versenyfutásban.

Szombaton a Pick akadémiai csarnokban vár bajnoki ütközet a hírös harcosokra. A fiatal Pick lendületben van, a már lejátszott öt fordulóban háromszor győztesen hagyta el a pályát, egy döntetlent számlál, és csupán egyszer, a nyitófordulóban, a DEAC otthonában kapott ki hat góllal.

A KTE-Piroska Szörp az első és a legutóbbi fordulóban szenvedett vereséget az Ózddal és múlt héten a PLER-rel szemben, legyőzte a Salgótarjánt és a BFKA-Veszprémet, és ikszelt Százhalombattán.

A vendéglátó Pick hét ponttal, a KTE öt egységgel várja a szombati összecsapást, egy győzelemmel tehát a Kecskemét beérheti riválisát, ami sokat számítana, hiszen a tabellát vezető PLER-nek, sőt, a dobogósoknak, és a 4. Tatának is hét megszerzett pont áll a neve mellett öt forduló után.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Fiatal és ügyes gárda a Pick Szeged akadémiai csapata, úgyhogy nehéz meccsre számítok. A Szeged minden bizonnyal alaposan felkészült belőlünk, de abban bízom, hogy a fiaim – tekintettel a korosztály hasonlóságára – nem lesznek megilletődve, és meg tudják lepni a házigazdákat. Kiélezett csatára készülünk, ahol tudatosabb, okosabb támadójátékkal és stabil védekezéssel jó eredményt tudunk elérni. 

Pick Szeged U21 – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 6. forduló

2022. október 08. szombat, 16:00 
Szeged, Pick Akadémiai Csarnok
Vezeti: Kiu, Kiu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában