Kézilabda

2022.10.23. 16:16

Meglepte az éllovast a Kecskeméti NKSE

Nehéz hetek után váratlanul szerezte meg első pontját a női kézilabda NB I./B-ben a Kecskeméti NKSE, mely az éllovas Eger otthonában tudott döntetlent kiharcolni a 7. fordulóban.

Nyitray András

Berkes-Kaiser Melitta (pirosban) 9 gólig jutott

Fotó: Bús Csaba

A hazaiaknak már az első félidőben is sok kellemetlenséget okozott a dr. Paic Róbert helyett immáron Mátrai Péter által irányított Kecskemét, hiszen fej fej mellett haladtak a felek előre. A Jámbor-Herceg Réka és Berkes-Kaiser Melitta alkotta duó igazi vezére volt a KNKSE-nek, és a félidő hajrájáig nem is tudott meglépni az Eger, akkor viszont 18-15-ös előnyt harcoltak ki. A második félidőt egy 5-0-os rohammal kezdte viszont a Kecskemét, és ezek után újra szinte támadásról támadásra változott, hogy éppen ki tud előnybe kerülni. Az utolsó másodpercekben még a vendégek fel is tehették volna a koronát a teljesítményükre, de a győztes gólt már nem sikerült megszerezni, ezzel együtt értékes pontot gyűjtöttek be (27-27). 

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): – Mindenekelőtt gratulálok a csapatomnak, mert amit ma 60 percen keresztül nyújtottak, az példaértékű volt, főleg úgy, hogy komoly heteken, napokon vagyunk túl. Az elmúlt héten még nem tudtuk, milyen csapattal utazunk Egerbe, de csütörtökön és pénteken minden összeállt, és amit megbeszéltünk védekezésben és támadásban, a lányok százszázalékosan végrehajtották. A mai meccsen a védekezés volt a kulcs, főleg a második félidőben. Amikor türelmesnek kellett lenni, azok voltunk, amikor futni kellett, akkor tudtunk futni, szóval keresem a szavakat, le a kalappal a lányok előtt. Ma megünnepeljük ezt a pontot, aztán hétfőn folytatjuk a munkát! 

Eszterházy SC–Kecskeméti NKSE 27–27 (18–15) 

Eger. Vezette: Szedmák, Tóth T. 

Eger: Nagy É. (k), Kozma (k), Bató 1, Tóth G. 1, Szecsődi 6 (1), Pint, Pankotai 4, Tóth A. 1, Szeberényi 1 (1), Alaxai 4, Zákányi 1, Varjú 2 (2), Szondi 1, Jurmann 2, Kiser 3, Barta. Vezetőedző: Zsadányi Sándor 

Kecskemét: Lukács K. (k), Németh (k), Jámbor-Herceg 13 (1), Kollár, Berkes-Kaiser 9 (3), Nagy E., Radva 3, Tóth L., Pap, Porobic, Moharos, Szatmári 1, Megyesi 1, Iványi. Vezetőedző: Mátrai Péter

Hétméteresek: 5/4 ill. 6/4
Kiállítások: 2 p ill. 12 p

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában