Kosárlabda

2022.10.06. 13:00

Megkezdődik a bajnokság a kecskeméti kosaras hölgyek számára

A Kecskeméti KC, amely számára vasárnap kezdődik meg a 2022/23-as bajnoki idény, a tavalyi évben a női amatőr NB I. Zöld csoportjában szerepelt, a gárda a 14 csapatos mezőnyben a 10. helyen végzett. A Kónya Levente-Halmai Gábor edzőpáros fémjelezte gárda az idén is az NB I. Zöld csoportjában szerepel.

Vincze Miklós

Fotó: Hegedűs Hunor

Némi átalakulás történt a bajnokság szervezésében. A tavalyi évben a női amatőr NB I. Piros csoportja voltaképpen a másodosztály volt a magyar női kosárlabdában, a Zöld csoport pedig a harmadik liga. A 2022/23-as kiírásban három csoportra osztották a másodosztályt, a Piros, a Fehér és a Zöld csoport egymással mellérendelt viszonyban áll, tehát az idén ősztől három csoportban küzd a másodosztály. A kecskemétiek a Zöld csoportba kaptak besorolást.

– A bajnokság ugyan vasárnap délután rajtol, de az edzéseket, a felkészülést természetesen már korábban, augusztus 1-jén elkezdtük. Az első héten bevezetésként hét foglalkozást vezényeltünk a lányoknak, majd áttértünk a szokásosnak mondható heti kilenc mozgásra. Nagy varázslat nem történt, kezdetben a fizikai alapok lefektetésére helyeztük a hangsúlyt, később fokozatosan tértünk át a labdás gyakorlatokra. Öt napot Szarvason töltöttünk, ahol megmérkőztünk a Szolnok és a Debrecen gárdájával, illetve Nagykőrösön csaptunk össze a BEAC együttesével. A felékszülés utolsó fázisában némi regenerálódás után mi magunk szerveztünk tornát szerveztünk, amelynek keretein belül vendégül láttuk a román Kézdivásárhely és a szerb Topolya csapatait.

Ami a kecskemétiek keretét illeti, a korosztály tekintetében követik a kialakult hagyományokat. 

– A jelenlegi keret nagyon fiatal, gyakorlatilag mindenki utánpótlás korú, vagy utánpótlásból éppen kiöregedő. A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémiáról kilenc játékos érkezett a tavalyról megmaradt hat versenyző mellé, így a keret létszámát tekintve ideálisnak mondható. A stáb változatlan, jómagam és Halmai Gábor felügyeljük az edzéseket. Az elmúlt szezontól eltérően idén nem erősorrend alapján beosztott két csoportban – tért ki a bajnokság átszervezésére Kónya Levente –, hanem területi elhelyezkedés szerint meghatározott három csoportban zajlanak a küzdelmek. Mi a keleti régióba kaptunk besorolást és vasárnap rögtön egy masszív ellenféllel, a MTK-TFSE együttesével nézünk szembe, majd jövő hét szerdán a Zsíros Akadémiát fogadjuk hazai pályán. Ami az elvárásokat illeti, a célunk nem lehet más, mint a fejlődés. Fiatal csapatunk van, meg kell találnunk mindenkinek a helyét, kik alkalmasak vezérszerepre a pályán kívül és belül. Kötelességünk kialakítani a megfelelő sportemberi értékrendet és olyan kultúrát, amely a megalkuvást nem tűrő küzdésen, egymás és a sport iránti tiszteleten és alázaton alapszik. Emellett természetesen bővíteni szeretnénk a technikai és taktikai repertoárunkat és egy szilárd, odaadó közösséget formálni a lányokból.

A KKC az első bajnoki mérkőzését vasárnap délután 17 órai kezdettel vívja meg, az MTK-TFSE vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában