Labdarúgás NB I.

2022.10.02. 18:47

Bravúros győzelem: magabiztosan verte a KTE a címvédő Fradit – galériával

A válogatott szünet után telt ház előtt a Ferencvárost fogadta a Kecskemét a labdarúgó NB I 9. fordulójában. A fantasztikusan küzdő és remekül játszó KTE Nagy Krisztián duplájával 2–0-ra győzött.

Nyitray András

A Kecskemét magabiztos játékkal győzte le az FTC-t

Fotó: Bús Csaba

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Kecskemét, rögtön az első percekben beszorult a saját kapuja elé a Ferencváros. Az első helyzet Tóth Barna előtt adódott, aki jó szögből fejelt mellé, majd a 8. percben ismét a center volt a főszereplő, mikor egy éles beadás megtalálta őt, de a vendégek tisztázni tudtak, mielőtt lőhetett volna. Az első ferencvárosi próbálkozás a 14. percben jött, ekkor Tokmac kapott jó labdát a tizenhatoson belül, ám kapáslövése fölé vágódott. Két perccel később Gojak kellemetlenül pattogó kísérletét fogta magabiztosan Varga Bence kapus. A 21. percben közel járt a gólhoz a KTE, de Rijaskó fejese centikkel elment a kapufa mellett. A 28. minutumban viszont már megrezdült az FTC hálója: Szalai volt szemfüles, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a felező vonalnál, Nagy Krisztián léphetett így ki ziccerben és a szélső rendkívül higgadtan átemelte Dibuszt, 1–0. Ezután szinte azonnal jött a második találat is. 

Tóth Barnát rántották le öt méterrel a kaputól, és a jogosan megítélt büntetőt Nagy Krisztián lőtte a jobb alsóba, 2–0. A 44. percben majdnem szépítettek a zöld-fehérek, azonban Auzqui veszélyes beadásáról épphogy lemaradt Tokmac, pedig a kapu már üres volt.

A második játékrész a félidőben csereként beálló Zachariassen helyzetével kezdődött, majd Auzqui lőhetett jó szögből, de Varga lábbal nagyot védett. Az 56. percben Boli gyenge próbálkozását lehetett feljegyezni, majd érkezett a pályára az FTC egyik legjobb formában lévő támadója, Traore is, aki rögtön betalálhatott volna, ha előle nem ment óriásit Banó-Szabó. A meccs végéhez közeledve egyre feszültebbé vált a hangulat, a 71. percben tömegjelenet is kialakult, amely után három sárgát osztott ki Karakó Ferenc. Az FTC legnagyobb sansza a gólszerzésre a 80. percben volt, ekkor Traore vezette rá a védelemre a labdát, jó csele után a hosszú felé tekert, de Varga hatalmasat repülve szögletre ütötte a lövést. A 94. percben Tokmac is elrontotta a maga ziccerét, de ha bement volna, az sem változtatott volna a három pont sorsán.

A Ferencváros ezzel elszenvedte első vereségét a bajnoki szezonban, míg a Kecskemét már 16 pontos és a meccs után fellépett a második helyre a tabellán.

A KTE legközelebb október 7-én az Újpest otthonában lép pályára 20:05-ös kezdéssel.

Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 2–0 (2–0)

Kecskemét, 2527 néző, Vezette: Karakó Ferenc (Albert István, Horváth Ferenc)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Sági 89.), Szabó A., Rijáskó, Belényesi, Zeke –, Szalai G., Vágó, Szuhodovszki (Szabó L. 70.), Banó-Szabó (Katona B. 78.) – Tóth B. (Djuranovics 89.). Vezetőedző: Szabó István

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Marquinhos 75.), S. Mmaee, Knoester, Civic – Gojak (Zachariassen 46.), Esiti (Traore 57.), Vécsei (Besics 64.) – Tokmac, Auzqui (R. Mmaee 64.), Boli. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző: Nagy K. (28., 34. – a második büntetőből)

Sárga lapok: Vágó (43.), Tóth B. (68.), Zeke (71.), illetve Auzqui (31.), Knoester (34.), Tokmac (71.), S. Mmaee (71.)

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Az első félidőben ült az a játék, amit elterveztünk. A válogatott szünet miatt a Ferencváros csak pár napja tudta elkezdeni a felkészülést erre a bajnokira, ellenben mi már három hete csak erre a találkozóra összpontosítunk. A pálya rossz állapota is nekünk kedvezett. Azt éreztem, tanácstalan a Ferencváros, habár az ország legjobb csapatáról van szó. Nagyon sokat gyakoroljuk edzéseken az üres területekbe való bemozgásokat és a labdaszerzések utáni gyors átmeneteket, ez meglátszott ezen a meccsen is. Külön öröm számomra, hogy a kreatív támadóink ötletesen játszottak a támadóharmadban, jól cseleztek és bátran futballoztak. Néhol szerencsénk volt, illetve a kapusunk is szenzációsan védett. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk, és a győzelemhez kellett a nagyszerű közönségünk is. Ahogy fáradtunk, úgy volt egyre nagyobb szükségünk a támogatásra, köszönjük a szurkolást!

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője: – Könnyű összefoglalni a meccset: nagyon rosszul kezdtünk, nem voltunk agresszívek, kaptunk két gólt, és hiába javult fel a játékunk a szünet után, nem sikerült betalálnunk. Fontos tanulság, hogy semmilyen körülmények között nem szabad így játszanunk. Ma minden ellenünk volt. A válogatott szünet után mindig fontos az első meccs, sajnos nekünk ez ma nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Nem szabad bűnbakokat és okokat keresnünk, a csapat mindent megtett a pályán, minden mást nyugodtan kell kielemeznünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában