Labdarúgás

2022.10.07. 20:35

A listavezető Félegyháza az 5. Kunbaját fogadja

A tavalyi megyei első osztályú bajnok Kiskunfélegyháza a tavalyi megye kettes bajnok Kunbaját fogadja a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában. A Kiskunfélegyháza az elmúlt hétvégén, Baján aratott győzelmével a tabella élére állt, a Kunbaja pedig kilenc ponttal az 5. Az újonccsapat idegenben még nem szerzett pontot, de döntetlen sem áll a neve mellett, a hazai mérkőzéseit ugyanis megnyerte.

Vincze Miklós

Kiskunfélegyházán a tavasszal megszerzett bajnoki címet követően csendesen telt a nyár, a félegyházi öltöző egyébként sem a botrányoktól és a felfordulásoktól hangos. Minden bizonnyal a győztes csapaton ne változtass mintájára Félegyházán a bajnokcsapaton ne változtass a jelszó, amit kiegészíthetünk azzal, hogy ha nem muszáj. Az idén ugyanis muszáj volt. Elsősorban kapusposzton, miután Oroszi Tibor, aki mint egyéniség és mint játékos is a közösség nagyon fontos tagja volt, a fővárosba távozott. De még Kulcsár Gábort is pótolni kellett, aki szintén nem Félegyházán folytatja. A nyugalmas látszat mögött tehát volt azért mozgás. A távozók helyett érkezett a védelemben és a középpályás sorban egyaránt bevethető Szűcs Dominik a Kecskeméti LC csapatától, és a hatalmas munkabírású Szabó Péter az NB III.-as Dabastól. Oroszi Tibor helyét pedig ketten, Nagy Szabolcs és Kis Csaba próbálják betölteni.

Oroszi Dániel, a csapat gólzsákja, tizenöt találattal a tavalyi házi gólkirálya is megerősítette, hogy fontos egyéniségek távoztak, akiket szükséges volt pótolni. 

– Szerencsére több posztra is tudtunk megfelelő játékosokat igazolni. Elsősorban kapus poszton történt jelentős változás, ugyanis Oroszi Tibi nagy űrt hagyott maga után, de végül sikerült őt is és a többi távozót is pótolnunk. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb erősségünk a csapatkohézió, ez jellemzett minket mindig is, az igazolások is ezt a trendet folytatandó történtek meg. Ezen kívül képzett játékosaink vannak akik mindig hozzá tudnak tenni a csapat sikeréhez. Ezért is tudunk és tudtunk ilyen eredményeket elérni, és ilyen erősek lenni – mármint megyei első osztályú szinten. De nem lesz könnyű az idei bajnokság sem, hiszen a csapat bizonyos mértékig, kicserélődött, de úgy gondolom, hogy mindenki jól beilleszkedett, és maximálisan képes teljesíteni a feladatát, a csapat és az edző elvárásainak megfelelő módon. Természetesen az idén is arra törekszünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Szombat délután a Kunbaját fogadjuk, tudjuk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nem ismerjük ugyan az ellenfelet, de úgy gondolom, hogy ennek nincs különösebben nagy jelentősége, hiszen minden csapat ellen ugyanúgy készülünk.

Nagy érdeklődés előzte meg a bajnoki rajt előtt a Kunbaja leendő szereplését, de még inkább a játékerejét, hiszen teljesen ismeretlen volt a gárda, sötét lónak számítottak. 

Az azóta eltelt hat fordulóban kétarcúnak bizonyult a csapat. A hazai három mérkőzését mind megnyerte, idegenben azonban nem tudtak még pontot szerezni.

– Kerestük ennek az okát, de nem találtuk a magyarázatot – jelentette ki kérdésünkre Ikrás Boján, a csapat balhátvédje. – Illetve szerintem van erre magyarázat, méghozzá a létező legegyszerűbb. A hazai pálya a dolog természeténél fogva mindig előnyt jelent, ez íratlan szabály. Hazai pályán nagyobb a játékosok önbizalma, hazai közönség előtt nagyobb bennük a bizonyítási vágy is. Ráadásul mi ugyebár újak vagyunk a megyei első osztályban, tehát nem csak minden ellenfél új a számunkra, hanem minden pálya is, ahova ellátogatunk. Mindez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk ezen a jövőben változtatni.

A csapat elé a vezetőség a bajnokság előtt konkrét célt nem tűzött ki, az elvárás annyi volt, hogy a csapat újonc létére se legyen pofozógép, hanem karakteres résztvevője legyen a megyei első osztályú a bajnokságnak. Ezt lényegében sikerült elérniük.

– Egy kissé gyengébb, talán a vártnál gyengébb kezdés után a csapat most már jó formába lendült – nyilatkozta a gárda szakvezetője, Velibor Loncar. – A két megye kettes bajnoki cím után új kerettel indultunk egy magasabb osztályban, amelyet testközelből nem ismerhettünk korábban. 

Nem tagadom, hogy a rajtnál egy kicsit meglepett minket az, hogy a bajnokság magasabb színvonalú, és a csapatok is jobbak, mint a mire számítottunk, ezek alapján az első tapasztalat, amit magunknak elkönyvelhettünk, hogy minden mérkőzésen száz százalékot kell nyújtatnunk. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a hétvégén a címvédőhöz, a legjobb csapatához utazunk, de a mi filozófiánk ezúttal sem változik: minden meccsen az a lényeg, hogy eggyel több gólt kell lőni, mint az ellenfél. Nem ijeszt meg bennünket a feladat, sőt, nagyon örülünk ennek a derbinek, és örömmel mondhatom, hogy hét közben is azt éreztem a játékosaimon, hogy már alig várják ezt a mérkőzést.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik a kiskunfélegyházi Honvéd Sporttelepen. Stefánovits Gábor, vezeti, az asszisztensei Ottenthál István és Putnik Tamás lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában