Kézilabda

2022.09.23. 07:00

Rutinos csapattal szemben szerezné meg első pontjait a KNKSE

A Kecskeméti NKSE számára eddig nem sikerült jól a női NB I./B első három fordulója. A hírös városiak ugyan nehéz sorsolásuk miatt rögtön a legerősebb ellenfelekkel kezdtek, de a legutóbbi, Tempo ellen elszenvedett vereség mégis nagy csalódás volt mindenkinek. Javítani a Szent István SE ellen lehet hazai pályán vasárnap.

Nyitray András

Jó és felszabadult játékot kell nyújtani hazai pályán.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A keleti- és nyugati csoport összeolvadása miatt a lehető legerősebb mezőnyben próbál helytállni a KNKSE, ráadásul a sorsolás úgy hozta, hogy a szezon eleje kevés sikerélményt tartogat Paic Róbert tanítványainak, kevés kivétellel rendre a mezőny legjobbjaival csapnak össze, és ez egyelőre nagy falat a hírös városiak számára.

Nyáron épp a Kecskemét aktuális ellenfele, a SZISE erősödött meg leginkább, kerete igen mély, BL-győztes és korábbi válogatott játékosokkal. Eddigi eredménysoruk is imponáló, hiszen két győzelem mellett legutóbb döntetlent játszottak a tavaly még élvonalbeli Vasas ellen. A megszerezhető hat pontból tehát ötöt bezsebelt a SZISE, és nyilván Kecskemétről is pontokkal szeretne hazatérni.

Ahogy a kecskemétiek trénere, dr. Paic Róbert fogalmazott a Tempo KSE elleni idegenbeli vereséget (37-32) követően, le kell zárni a kudarcokban gazdag időszakot, és újra kell kezdeni az építkezést. Noha a SZISE ellen erre papíron kevés az esély, a KNKSE javíthat az eddigi játékán, és alaposan felkészülhet az év további 26 bajnoki mérkőzésére.

– Megpróbáljuk nehéz helyzetünket a javunkra fordítani 

– mondta a mérkőzés előtt dr. Paic Róbert, a Kecskeméti NKSE vezetőedzője. – Változtatnunk kell, és változtatni fogunk az edzéseken. A SZISE ellen nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek, de ezen a mérkőzésen is szakadatlanul a tanulást és a fejlődést kell szem előtt tartanunk annak érdekében, hogy ha jönnek a nyerhető meccsek, készen álljunk erre. Kicsit gödörben vagyunk, de az elvégzett munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Jó mérkőzést, felszabadult kézilabdázást szeretnék látni vasárnap, ha lesznek jó periódusaink, elégedett leszek. 

A legfontosabb a technikai hibák elkerülése lesz a Szent István ellen, hiszen a Tempo ellen főleg ezzel voltak gondjai az együttesnek. 

– Főleg a technikai hibák miatt voltak gondjaink a Tempo ellen, próbáljuk ezeket redukálni a következő meccsre. A hét közepe óta már csak a Szent István SE-re koncentrálunk. A Vasas és a Szombathely ellen voltak jó periódusaink, ezt próbáljuk megmutatni a Szent István ellen is, próbáljuk gyorsítani a játékot – mondta a KNKSE játékosa, Pap Mercédesz a találkozó előtt. 

A Kecskeméti NKSE–Szent István SE mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik a Messzi István Sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában