Birkózás

2022.09.26. 17:30

Remekeltek a soltvadkerti versenyzők

Hétvégén Budapesten, az ESMTK birkózó szakosztály szervezésében rendezték meg az U23-as férfi és női országos bajnokságot a Kruj Iván Sportcsarnokban. A Soltvadkerti TE két aranyéremmel gazdagodott Virág Zsófiának és Rafael Dánielnek hála, akik remek napot fogtak ezen a versenyen. 

Nyitray András

A szeptember végi bajnokságon több felnőtt válogatott versenyző, így a belgrádi vb-n bronzérmes Losonczi Dávid, valamint a szintén válogatott Szekér Szimonetta, Szél Anna, Szabados Noémi, Váncza István és Szőke Alex is szőnyegre lépett. A 129 birkózót felvonultató viadal női csapatpontversenyében a Budapesti Honvéd végzett az élen, míg a szabadfogású férfiaknál a Csepel TC, a kötöttfogásúaknál pedig a házigazda ESMTK diadalmaskodott. Az egyéni versenyeket összesen 29 súlycsoportban és kategóriában bonyolították le, egyedül a női 72 kilogrammos súlycsoportban nem hirdettek végül győztest a verseny végén. 

A Soltvadkerti TE versenyzője, Virág Zsófia a 76 kilogrammos súlycsoportban szerzett bajnoki címet, ahol megállíthatatlannak bizonyult. Rafael Dániel is már-már szokás szerint teljesített kiemelkedően, és a szabadfogású mezőny 60 kilogrammos súlycsoportjában hódította el az aranyérmet. 

A soltvadkertiek számára nem csak ezek az események és sikerek adtak okot az örömre hétvégén, hiszen Osztatni Zsombor nemzetközi ifjúsági versenyen képviselte az egyesület színeit. A Szlovákiában, helyileg Kassán megrendezett tornán végül az 5. helyen zárt a vadkertiek fiatal reménysége.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában