Labdarúgás/Galériával

2022.09.17. 20:44

Osztozkodott a pontokon a Lajosmizse és a Kiskunfélegyháza

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 4. fordulójában a Lajosmizse a Kiskunfélegyházát fogadta. Nem volt könnyű a 95 perc, mert hosszabbítással együtt ennyit játszottak a csapatok, sem a játékosoknak, sem pedig a játékvezetőnek.

Szentirmay Tamás

Döntetlent játszott a két csapat

Fotó: Szentirmay Tamás

Az eső már a bemelegítésnél esett, és csúszóssá tette a pályát. Az első félidőben igazi nagy helyzet talán csak egy adódott, még pedig a 18. percben, amikor is jobb oldali beadás után Gábor Lukács egészen közelről Hátiba rúgta a labdát. Ebben a játékrészben többet birtokolta a labdát a Kiskunfélegyháza, több alkalommal is eljutottak a lajosmizsei kapu elé, de ott megállt a tudományuk, s nem tudtak igazi helyzeteket kialakítani. Ennek persze az volt az oka, hogy a hazaiak jól védekeztek. 

A lajosmizseiek kontrákkal próbálkoztak, de ezekben nem volt elég átütőerő. A második játékrész is úgy folytatódott, mint az első, a vendégek támadtak a hazaiak védekeztek. Az 56. percben Nagy Dániel előtt adódott ziccer, de közeli lövését Házi bravúrral hárította. Aztán teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Lajosmizse. Kovács József hosszú labdát kapott a jobb oldalon, védője nem tudta szerelni és mintegy húsz méterről a jobb alsó sarkba lőtt 1–0. Egy perccel később Halasi lerántotta Erőst, amiért a játékvezető piros lapot mutatott fel neki. 

A Félegyházának adódott a lehetőség, hogy tíz ember ellen egyenlítsenek. Ezt meg is tették, még pedig a 82. percben.

Egy kapu előtti kavarodás után Szűcs Dominik fordulásból a kapu közepébe lőtt 1–1. A hátralévő időben a vendégek mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy a győzelmet is megszerezzék, de ez nem sikerült nekik. A találkozó lefújása után a kiskunfélegyháziak közül többen is reklamáltak a játékvezetőnél, Ábel pedig beszólt a sípmesternek, amiért sárga lapot kapott. Mivel már volt neki egy, megkapta a pirosat is. 

Lajosmizsei VLC–Kiskunfélegyháza 1–1 (0–0)
Lajosmizse, 20 néző, vezette: Kiss László Attila (Berger Tibor, Apró Ferenc).
Lajosmizse: Házi – Tarnóczki, Fekete A., Borsos, Palotai, Sinka, Bán, Kovács (fekete D. 84.), Halasi, Kiss, Lukács (Dóka 86.).
Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. –Szűcs, Nagy D. (Oroszi 67.), Erős, Nagy V., Ábel, Kanyó, Urbán, Szabó P., Kurgyis, Magony 67.), Nemesvári. 
Gólszerző: Kovács 74., illetve Szűcs 82. Sárga lap: Tarnóczki 52., Palotai 57., Lukács 75., Házi 97., illetve Kanyó 97. Kiállítva: Halasi 75. illetve Ábel 97.

Árva Zsolt a lajosmizseiek technikai vezetője: Nagyon rosszul kezdtük az előző mérkőzéseket, ezért ezen a találkozón javítani kellett egy olyan csapat ellen, akik szerintem a megyei első osztályban a legjobbak. Ezt ma is bizonyították, rendkívül türelmesen és jól játszottak még akkor is, amikor mi előnyt szereztünk. Sajnos emberhátrányba kerültünk, így a nagyobb tervünket, a három pont itthon tartását nem tudtuk megvalósítani. Maximálisan elégedettek vagyunk az egy ponttal, mert nagyon szükségünk volt rá. Arra is szükségünk volt, hogy lelkes játékkal a következő fordulóra is tűzben maradjunk. 
Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza játékosa: Támadólag próbáltunk játszani az egész mérkőzésen, az első félidőben voltak nagyobb lehetőségeink, ahol meg kellett volna szerezni a vezetést, de nem sikerült, mert rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt. Ugyan ezt próbáltuk csinálni a második félidőben is, de a Lajosmizse hősiesen védekezett, az egész találkozón. Ki tudtunk egyenlíteni, de annyi időnk már nem volt, hogy a vezetést megszerezzük. Összességében a mi gyengébb helyzetkihasználásunk miatt és a hazaiak jó védekező játékával reális a döntetlen eredmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában