Kézilabda/Galériával

2022.09.18. 20:11

Megvan a KTE-Piroska Szörp első hazai sikere

Egyenlő erők csatáját hozta a KTE-Piroska Szörp és a BFKA-Veszprém mérkőzése a férfi kézilabda NB I./B 3. fordulójában. A Kecskemét ugyan a találkozó jelentős részében hátrányban volt, végül a hajrában hatalmas szívvel fordított, és megnyerte a találkozót.

Nyitray András

Megküzdött a sikerért a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

Meglehetősen nagy tempót diktált az első percektől a két fiatal csapat, és sokáig fej-fej mellett haladtak. A KTE Horváth Andor gyors góljaival a 10. perc környékén tudott ellépni három egységgel (8-5), ám a BFKA-Veszprém öt perc alatt egyenlített. A 20. percig felváltva estek a gólok, a vendégek időkérését követően azonban rendre a Veszprém került lépéselőnybe, és ez leginkább azon múlt, hogy kevesebbet hibázott támadásban. A félidőben egy egység volt a vendégek előnye (13-14).

A második játékrész elején emberhátrányba került a KTE, a Veszprém pedig kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, és villámgyorsan négyre növelte előnyét (13-17). Tóth Norbert, a hazaiak edzője időt kért, de a Kecskemét nemigen tudta csökkenteni a különbséget. A félidő derekán Szakály és Horváth Andor vették hátukra a csapatot, öt perc alatt egy gólra csökkentették a különbséget, majd Szeverényi az egyenlítő találatot is belőtte, tíz perccel a befejezés előtt (23-23). Szikora Gergely a legjobbkor segítette védéseivel a Kecskemétet, az utolsó öt minutumra kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (26-24). Dankovic edző magához rendelte tanítványait, az akadémisták pedig kiegyenlítettek (26-26), a hajrában azonban a Kecskemétet nem lehetett megállítani, hatalmas szívvel megnyerte a találkozót. 

– Ilyen mérkőzésre számítottam, bár fejben ezúttal nem voltunk kellőképpen a meccsen. Mindenki hozzá tudta tenni a győzelemhez a magáét, de rengeteg hibával játszottunk. Elmondtam a fiúknak, és sokszor el is fogom még mondani, hogy mindenkinek mindig mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ez a kis csapat legyőzze az olyan játékerőt képviselő gárdákat, mint a Veszprém. Ezt csak akkor fogják igazán értékelni, ha mindenki mindent belead! Hozzá kell tennem, hogy a mai meccsen bizonyították a fiúk, hogy a szív és az összetartás kiváló egységet kovácsol, hiszen többször hátrányból kellett felállnunk – ehhez mindenkinek gratulálok – értékelt Tóth Norbert, a Kecskemét trénere. 

KTE-Piroska Szörp – BFKA-Veszprém 29–28 (13–14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Nagy, Túróczy

KTE: Szél (k), Szikora (k), Feth (k), Szakály 7 (3), Csuzi 1, Papp I. 2, Horváth A. 10, Tóth Sz. 1, Szeverényi 4, Farkas 3, Deák 1., Kalmár, Lukács, Horváth B., Mogyorós. Vezetőedző: Tóth Norbert

BFKA: Tóth M (k), Mikler (k) 1, Bogdándy, Janowszky, Nagy Á., Tóth I., Végh, Jajic 3, Czabula 6, Szabó T. 5, Almásy 1, Pintér 2, Bőti 2, Majczán 3, Balogh B. 2, Bene 3. Vezetőedző: 

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2

Kiállíítások: 12 perc ill. 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában